Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Οι «κρυφοί άσσοι» της Ντόρας στα Τρίκαλα


Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται η στελέχωση της «Ομάδας Πρωτοβουλίας» των Τρικάλων η οποία θα οδηγήσει στις πρώτες εσωκομματικές εκλογές μέσα στον Απρίλη



Του Βασίλη Αλεξίου

Τους «κρυφούς άσσους» της ετοιμάζεται να βγάλει σταδιακά μπροστά στα Τρίκαλα το επιτελείο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Οι προσεγγίσεις στελεχών ολοκληρώνονται και σύμφωνα με την τακτική που έχει επιλεγεί να ακολουθηθεί θα δίνονται ίσως ακόμη και καθημερινά ονόματα ανθρώπων, άφθαρτων, νέων στην πολιτική, με εκτόπισμα στην τοπική κοινωνία. Αυτοσκοπός της κας Ντόρας Μπακογιάννη και των συνεργατών της δεν είναι να βγουν μπροστά τα «γνωστά πρόσωπα» τα οποία παίζουν στην τοπική πολιτική σκηνή εδώ και χρόνια, αλλά να δοθεί πεδίο δράσης σε ανθρώπους οι οποίοι πρεσβεύουν το καινούργιο.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας του κόμματος κ. Λευτέρης Ιορδανόπουλος και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Ντίνος Κοτρώνης είχαν συναντήσεις με πλειάδα ανθρώπων οι οποίοι είτε έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά μέλη της ΔΗΜ.ΣΥ., είτε έχουν εκδηλώσει τη στήριξή τους στον νέο πολιτικό φορέα μέσω του «Φόρουμ για την Ελλάδα» κλπ..

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων ήταν παραπάνω από ικανοποιητικά, τόσο που κάνουν τον ίδιο τον κ. Κοτρώνη ιδιαίτερα αισιόδοξο για την πορεία της ΔΗΜ.ΣΥ. στα Τρίκαλα. «Λέμε την αλήθεια και αυτό προσελκύει νέους ανθρώπους, πετυχημένους επιχειρηματίες, έγκριτους επιστήμονες, να έρθουν κοντά μας και να στηρίξουν την προσπάθειά μας για κάτι καινούργιο στο πολιτικό σκηνικό» λέει ο κ. Κοτρώνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ζωηρό ενδιαφέρον δείχνουν πετυχημένοι επιχειρηματίες της περιοχής μας οι οποίοι μοιάζουν έτοιμοι να συμμετάσχουν, για πρώτη φορά, σε διαδικασίες που αφορούν κόμματα και πολιτική. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.





 «Ονόματα θα ανακοινωθούν στο χρόνο που πρέπει» λέει ο κ. Κοτρώνης ο οποίος στέκεται ιδιαίτερα στην δομή του νέου κόμματος «η οποία θα ξεκινά από τη βάση για να φτάνει στην κορυφή».

Μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η στελέχωση και της Ομάδας Πρωτοβουλίας Τρικάλων της ΔΗΜ.ΣΥ. η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει στις πρώτες εκλογές για την ανάδειξη της Νομαρχιακής Επιτροπής περί τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, έτσι ώστε να ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων.

Και ο κ. Ιορδανόπουλος που βρέθηκε στα Τρίκαλα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου έμεινε ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε, κυρίως σε ιδιωτικό επίπεδο, ενώ δήλωσε βέβαιος πως «παρά τις πιέσεις που ασκούνται από συγκεκριμένα κέντρα οι πολίτες πια δεν κάμπτονται. Η κοινωνία δεν δέχεται κατευθύνσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο της ΔΗΜ. ΣΥ. θα διεξαχθεί στα τέλη του Μάη στην Αθήνα και θα έχουν προηγηθεί έξι συνδιασκέψεις πανελλαδικά με ομιλήτρια την κα Ντόρα Μπακογιάννη. Μια εξ αυτών προγραμματίζεται στη Λάρισα.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου