Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αποζημιώσεις των πληγέντων του ορεινού όγκου.


Δεν ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες του ορεινού όγκου από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την απάντηση στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκα.





Αόριστη χαρακτηρίζει την απάντηση ο Ν.Λέγκας


Ο Τρικαλινός πολιτικός χαρακτηρίζει την απάντηση αόριστη καθόσον αφενός  δεν ανακοινώνονται συγκεκριμένα μέτρα και αφετέρου δε δίδονται χρονοδιαγράμματα για τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.



Ο πρώην Υφυπουργός στην ερώτησή του προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία έθετε το θέμα των επιπτώσεων από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στις ορεινές περιοχές του Νομού, που είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές ζημιές σε υποδομές και σε περιουσίες κατοίκων των δήμων Πινδέων, Αιθήκων και Καστανιάς καθώς και στις διευρυμένες Κοινότητες Μυροφύλλου, Ασπροποτάμου και Νεράιδας.

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά  στον αποκλεισμό  από την Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτας της Διευρυμένης Κοινότητας Μυροφύλλου, εξαιτίας της πτώσης της γέφυρας Γκολφαρίου, αλλά και στο γεγονός ότι σε πολλά Δημοτικά Διαμερίσματα οι εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές, καθιστούσαν αδύνατη την επικοινωνία των κατοίκων με τις παραγωγικές μονάδες- κυρίως ποιμνιοστάσια- που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή. 

Οι υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνουν ότι το έργο των καταγραφών έχει ολοκληρωθεί, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν χρονοδιάγραμμα για το πότε θα δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους πληγέντες. Περιορίζονται δε στο να δηλώσουν ότι «οι αντίστοιχες ενισχύσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του προγράμματος χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων και οπωσδήποτε μετά την επιβεβαίωση αποκατάστασης- αντικατάστασης των ζημιών».  



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου