Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Τρίκαλα και Καλαμπάκα καλλιεργούν σε βάθος το Shidokan karate


Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση σε συνεργασία Τρικάλων και Καλαμπάκας στο Shidokan καράτε…






Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα σεμιναρίου και αγώνων διοργανώθηκε παρουσία γονέων και φίλων του αθλήματος στο γυμναστήριο Μέλαθρον μεταξύ του Shidokan καράτε Τρικάλων με προπονητή τον Λιούλιο Δημήτρη 4-Dan και του Shidokan καράτε Καλαμπάκας με προπονητή τον Χρήστο Καραγεώργο 2-Dan.





Οι αθλητές (6-12 ετών) διδάχθηκαν από τους δύο προπονητές τεχνικές αυτοάμυνας, ανάλυση και εφαρμογή εξουδετέρωσης του αντιπάλου με χέρια και πόδια καθώς και πρακτική εφαρμογή των όσων διδάχθηκαν σε αγώνα μάχης πάντα υπό έλεγχο. Οι ενήλικες αθλητές (12 ετών και άνω) διδάχθηκαν τεχνικές ελεύθερου αγώνα (kumite) knock-down καθώς και τεχνικές αυτοάμυνας.

Το σεμινάριο έγινε με ρεαλιστικό τρόπο δίνοντας έμφαση στην αντοχή, στην ψυχική διάθεση και την σωστή και αποτελεσματική τεχνική του εκάστοτε αθλητή, εκφράζοντας τη εσωτερική δύναμή του σε τυχόν πραγματική κατάσταση, εάν κάποτε τύχει και βρεθεί, και οι αγώνες του Σίντοκαν αποδεικνύουν ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική με επαφή και διαφορετική με πόντους σε σχέση με άλλα στυλ πολεμικών τεχνών που χρησιμοποιούν εικονικούς βαθμούς-πόντους.


Οι εξετάσεις των βαθμίδων επιπέδου του κάθε αθλητή είναι δίκαιες και σκληρές αισθανόμενος ο αθλητής την αξία του. Το κυριότερο σημείο της διδασκαλίας στο Σίντοκαν καράτε είναι ότι αποτελεί από τα πιο ασφαλέστερα συστήματα των πολεμικών τεχνών δίνοντας μεγάλη έμφαση και σημασία στην ασφάλεια των αθλητών του και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της σωστής και έμπειρης διδασκαλίας που προσφέρουν οι προπονητές του.





Η τεχνοτροπία του συστήματος δημιουργεί τα θεμέλια εδραίωσης χαρακτήρων και συμπεριφορών που διέπονται από σεβασμό, πειθαρχία και αγάπη, αποδεικνύοντας ότι το καράτε είναι πολιτισμός όταν έχουμε αυτοέλεγχο και σωστή εκπαίδευση.













Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο προπονητές κατέχουν εξέχοντα ρόλο στην Ελληνική ομοσπονδία του Shidokan και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι στο νομό μας υπάρχουν δύο άξιοι και ικανοί προπονητές του Shidokan καράτε και αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο στην πανελλήνια οργάνωση του συστήματος, κατορθώνοντας με σωστή και πολύτιμη συνεργασία να δημιουργούν σωστούς σε χαρακτήρα αθλητές και ταυτόχρονα δυναμικούς και ικανούς με πολλές διακρίσεις.





Αποφασίστηκε η συνέχιση στο μέλλον τέτοιων φιλικών εκδηλώσεων μεταξύ των δύο συλλόγων στα πλαίσια της συνεργασίας και της καλής σχέσης που διέπει τους δύο προπονητές, χωρίς εγωισμούς και αντιπαλότητες.








Ευχόμαστε στους δύο συλλόγους του νομού μας συνέχιση της συνεργασίας τους και πάντα επιτυχίες με εξέχουσες διακρίσεις των αθλητών τους.







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου