Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Kακή εμφάνιση του ΑΣ Τρίκαλα και "συντριβή" στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ 105-69


ΣΕ πολύ καλή μέρα που βρέθηκαν οι Θεσσαλονικείς και οδήγησαν τον ΑΣΤ σε μια βαριά ήττα στο κλειστό της Πυλαίας με 105-69. Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ δε μπόρεσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να παρακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούων και μοιραία γνώρισαν τη βαριά ήττα.





Απόλυτα συνειδητοποιημένοι μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του ΠΑΟΚ που πήραν τα ηνία του παιχνιδιού από το πρώτο δευτερόλεπτο. Προηγήθηκαν 7-2, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 8-6 στο 3', αλλά ακολούθησε ένα 8-0 του “Δικέφαλου” που έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (16-6 στο 5'). Οι ψηλοί του Σούλη Μαρκόπουλου μάζευαν τα ριμπάουντ και η ομάδα βγήκε στον αιφνιδιασμό. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με ένα 7-0 που ανάβασε τη διαφορά στο +14.


Η εικόνα δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Γιαπλέ μπορεί να πήραν ανάσες με δύο κολλητά τρίποντα (κατέβηκαν στο -10), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η άμυνα των γηπεδούχων τους κρατούσε μακριά σε σημείο που να πετύχουν μόλις 10 πόντους στα επόμενα 8 λεπτά. Όσο για τους Θεσσαλονικείς, άλλοτε με τον Ταπούτο, άλλοτε με τον Γκετσέφσκι, τον Δεμερτζή ή τους νεαρούς του πάγκου έφτασαν τη διαφορά σε επίπεδα θριάμβου. Ένα κάρφωμα του Ταπούτου από μπακ-ντορ έκανε το 44-24 στο 17' (πρώτη φορά στο +20) κι από κει και πέρα το ματς έπαιζε στα όρια του νταμπλ σκορ.

Το ματς είχε (λίγο-πολύ) κριθεί και στο δεύτερο ημίχρονο το ενδιαφέρον εστιαζόταν μόνο σε τεχνικά θέματα, αλλά και στους αριθμούς. Για παράδειγμα, ο Καυκής που σκόραρε με τρίποντο έγινε ο 11ος σκόρερ της ομάδας του (μένει μόνο ο Μιλισάβλιεβιτς που δεν σκόραρε διότι δεν αγωνίστηκε – τραυματίας). Με το τρίποντο γράφτηκε το 60-28 και η διαφορά ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 30 πόντους (21ο λεπτό). Άλλο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Ντέιβιντ Γιανγκ που την Τετάρτη είχε κάνει όργια σε βάρος του Ολυμπιακού πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο 25', μετά από 8 άστοχα σουτ. Με τον καλύτερό τους σκόρερ... νεκρό, το μόνο που κατάφεραν οι Τρικαλινοί είναι να πέσουν κάτω από την “τριαντάρα” (κι αυτό οριακά).

Το 22-22 της τρίτης περιόδου κράτησε το πράγμα σε ισορροπία. Η διαφορά έπαιζε μια πάνω, μια κάτω από τους 30 πόντους και το νέο παοκτσήδικο στοίχημα ήταν να επιτευχθεί η πρώτη κατοστάρα της σεζόν. Από την άλλη οι δύο προπονητές ήθελαν να αξιοποιήσουν παραγωγικά τα τελευταία λεπτά. Ο Γιαπλές δοκίμαζε διάφορες παγίδες στη μπάλα, ενώ ο Μαρκόπουλος ήθελε να δει την ομάδα του να παίζει σωστό, ομάδικό μπάσκετ. Η αλήθεια είναι πως τα καρντάσια το είχαν ρίξει στο χαβαλέ και ο έμπειρος κόουτς πήρε τάιμ-άουτ και τους τράβηξε το αυτί στο 37'. Για όσους ενδιαφέρονται, τον εκατοστό πόντο πέτυχε ο Ντρόμπνιακ στο τρανζίσιον.

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 57-28, 79-50, 105-69.

ΠΑΟΚ: Μονρό 10 (2τρ., 5ασ.), Καυκής 3 (1), Γκρέγκορι 16, Ταπούτος 18 (3), Καλλές 2, Δεμερτζής 6 (7ρ., 4ασ.), Καλαϊτζίδης 4, Παπαδόπουλος 14 (7ρ., 4ασ.), Γιαννακίδης 9 (3), Ντρόμπνιακ 8, Γκετσέφσκι 15 (9ρ., 4κοψ.).

ΤΡΙΚΑΛΑ: Γκιζογιάννης 3 (1), Μπιγκς 11 (1), Σίμτσακ 2, Νοέας 9 (2), Κατσαρές 8 (1), Τσαϊρέλης 11 , Αποστολίδης 3 (1), Γιανγκ 2 (1/9 σουτ), Μαρμαρινός 2, Ζούπαν 18, Σακελλαρίου, Ντίκελ.

Κλεινει ο Μπόζοβιτς

Το κενό που άφησε ο Σάβο Τζιγκάνοβιτς... μέχρι στιγμής δεν έχει καλυφτεί απο τον Μαρμαρινό και έτσι η διοίκηση του ΑΤΣ προχώρησε στην απόκτηση του Σλόμποντασ Μπόζοβιτς. Ο Σέρβος σέντερ έχει ύψος 2.07 και έχει περάσει τη σεζόν 06/07 απο τον Απόλλωνα Πάτρας




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου