Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Τι συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τρικκαίων


Οι αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων κατά την προχθεσινή συνεδρίαση είναι οι ακόλουθες:





ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1 .Ενέκρινε την παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανακαίνιση αποθηκών ΕΠΕ για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης» έως 31-03-2010.

2.Αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση 2.500,00 € του Δήμου Τρικκαίων από Νομαρχιακή Αυτ/ση Τρικάλων για το έργο: «Ολοκλήρωση εργασιών κατασκευής κλιμακοστασίου κυλικείου στο 1ο Λύκειο του Δήμου Τρικκαίων» - Εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης.

3.Ενέκρινε την τροποποίηση της αριθμ.69/2007 ΑΔΣ «Συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής Τεχνικών & Πολεοδομικών Θεμάτων».

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ

1.Ενέκρινε τη Σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων και του τμήματος Διοίκησης & Διαχείρισης Έργων του ΤΕΙ Λάρισας.

2.Ενέκρινε την Τροποποίηση της αριθμ. 11/2008 Α.Δ.Σ περί «Ανασυγκρότησης Σχολικών Επιτροπών».

4.Ενέκρινε τους οικονομικούς απολογισμούς σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων έτους 2009.

3 Ανέβαλλε τη λήψη απόφασης «Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Τρικκαίων.

23.Ενέκρινε κατ’ αρχήν τη σύναψη δανείου για αποζημίωση ιδιοκτητών απαλλοτριωθέντων ακινήτων για την κατασκευή του έργου: «Εσωτερικός δακτύλιος Τρικάλων-Καρδίτσας-Δέλτα Λαρίσης», καθώς και για την αποζημίωση ιδιοκτητών ρυμοτομούμενων εκτάσεων, σύμφωνα με Α.Δ.Σ.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

5.Ενέκρινε τη διαγραφή ποσού ως αχρεωστήτως βεβαιωθέντα.

6.Ενέκρινε την επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα.

7.Ενέκρινε τη διόρθωση - διαγραφές χρεωστών από τους χρηματικούς καταλόγους του Δήμου Τρικκαίων, περιοχή Δεξιά οδού Καλαμπάκας.

8.Ενέκρινε την επιστροφή ποσών που κατατέθηκαν σαν εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων μίσθωσης.

9.Ενέκρινε την αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2010.

10.Ενέκρινε την επαναφορά ακινήτων στον Δήμο Τρικκαίων τα οποία είχαν παραχωρηθεί για εκμετάλλευση στην Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης Τρικάλων (ΔΕΚΑ).

12.Ενέκρινε το συμψηφισμό οφειλών του κ. Σπυρόπσυλου Παύλου, σύμφωνα με την αρ. 431/2008 ΑΔΣ.

13.Αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση 5.500,00 € του Δήμου Τρικκαίων από Νομαρχιακή Αυτ/ση Τρικάλων για το έργο: «Αναβάθμιση Αθλητικών Υποδομών στο κλειστό Γήπεδο Α.Σ. Τρικάλων» από ΚΑΠ 2009 - Αθλητικά - Εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης.

14.Αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση 4.000,00 € του Δήμου Τρικκαίων από Νομαρχιακή Αυτ/ση Τρικάλων για το έργο: «Αναβάθμιση Αθλητικών Υποδομών στο κλειστό Γήπεδο Μπάρας Τρικάλων» από ΚΑΠ 2009 -Αθλητικά- Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Τρικκαίων για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης.

15.Αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση 2.500,00 € του Δήμου Τρικκαίων από Νομαρχιακή Αυτ/ση Τρικάλων για το έργο: «Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων γηπέδου στο Κηπάκι Σαραγίων του Δήμου Τρικκαίων -Εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης.

16.Αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση 3.000,00 € του Δήμου Τρικκαίων από Νομαρχιακή Αυτ/ση Τρικάλων για το έργο «Αναβάθμιση Αθλητικών Υποδομών στο Γήπεδο Πυργετού Τρικάλων» - Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Τρικκαίων για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης.

17.Αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση 2.500,00 € του Δήμου Τρικκαίων από Νομαρχιακή Αυτ/ση Τρικάλων για το έργο «Αναβάθμιση Αθλητικών Υποδομών στο Γήπεδο Πύργου Τρικάλων» - Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Τρικκαίων για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης.

18.Ενέκρινε την ψήφιση πίστωσης των Σχολικών επιτροπών του Δήμου Τρικκαίων, για την πληρωμή Σχολικών Τροχονόμων, για το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2009.

19.Ενέκρινε την ψήφιση πίστωσης ποσού 3.650,00 € για την προμήθεια 250 ημερολογίων του 2010 με τίτλο «Μνήμες» των Σωτ. Γοργογέτα & Σωτ.Κύρμπα για τις ανάγκες του Γραφείου του Δημάρχου.

20.Ενέκρινε την ψήφιση πίστωσης ποσού 10.000,00 € για οδοιπορικά έξοδα κι αποζημίωση μετακινούμενων αιρετών Δ.Σ. του Δήμου Τρικκαίων.

21. Ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ).

22. Ενέκρινε τις μετακινήσεις κ. Δημάρχου εκτός έδρας για υπηρεσιακούς λόγους.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

24.Ενέκρινε το συμψηφισμό δικαιωμάτων και υποχρεώσεων από & προς τον Δήμο Τρικκαίων για τις ιδιοκτησίες Αποστόλου Αχιλ. Δραγούτσου στην Πολ. Ενότητα ΣΑΡΑΓΙΑ & στην πυκνοδομημένη μόνο περιοχή.

25.Γνωμοδότησε υπέρ της προτεινόμενης τροποποίησης με επέκταση του εγκεκριμένου πεζοδρόμου Αντιπάρου, μεταξύ οδών Καρδίτσης & Ησιόδου στο Ο.Τ.9α ,Ο.Τ.9.

26.Ανέβαλλε την λήψη απόφασης «Έγκριση Συμβιβαστικής αποζημίωσης του Δήμου Τρικκαίων για προσκύρωση Δημοτικής Έκτασης στο οικόπεδο με ΚΑ [063058] στο Ο.Τ. Γ1032 της Πολεοδομικής Ενότητας Πυργετός-Αμπελόκηποι (ιδιοκτ. Στούμπη-Καραμπούλα)».

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

27.Ενέκρινε την τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, συμπλήρωση του με νέα έργα.

28.Ενέκρινε τη μελέτη «Αντιολισθητική Επίστρωση Πλατείας & Προσθήκη Κολωνακίων στην οδό Κοραή.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΔΗΜ. ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ

29.Ενέκρινε την Τοποθέτηση τριών (3) φωτιστικών σωμάτων επί υπαρχόντων στύλων στη Λεπτοκαρυά.

30.Ενέκρινε την ανάθεση, ευθύνη, και μέριμνα, της παραποτάμιας περιοχής περί όχθεων των ποταμών Ληθαίου & Αγιαμονιώτη, στα Δημοτικά Σχολεία, & τους Λόφους, & τα Πάρκα της Πόλης μας, στα Γυμνάσια.

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

31.Ενέκρινε την τροποποίηση του οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκσίων (άρθρο 234 παρ.2 του Ν.3463/2006).

32.Ενέκρινε την Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευών & Τεχνικών Έργων (ΔΕΚΤΕΤ).

33.Ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων σε διακρατικό πρόγραμμα: «Διαχείριση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας στις Νοτιο-Ανατολικές Πόλεις (PROMISE).

34. Όρισε Μέλη για το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας Τρικάλων «Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Τ».

35.Ανέβαλλε τη λήψη απόφασης «Έγκριση Αναπροσαρμογής Τιμολογίων των Πάρκινγκ».

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

36. Ενέκρινε την Τροποποίηση της αρ. 68/2010 ΑΔΣ περί «Έγκριση Χορήγησης θέσης στάθμευσης για ΑμΕΑ».

11.Ενέκρινε την εκμίσθωση Δημοτικής έκτασης στην Σωτήρα Τρικάλων έναντι ΚΤΕΟ.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου