Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ο Δήμαρχος, ο Υπουργός και το Ρόλεξ...

Ο Τάκης Χατζής, άρχων της περιοχής Ταξιαρχών, είναι ένας μποέμ δήμαρχος και επιχειρηματίας διαθέτων ένα μοναδικό γνώρισμα: Είτε βρεθεί στα μπουζούκια είτε σε υπουργικό γραφείο, αισθάνεται την ανάγκη να κεράσει!





Κάποτε, στο πρόσφατο παρελθόν, επισκέφτηκε στην Αθήνα τον συμπολίτη τότε υφυπουργό Οικονομικών Νίκο Λέγκα, στο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.
Ο δήμαρχος εισήρθε στο μέγαρο της οδού Πανεπιστημίου με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και το γνωστό μερακλαντάν ύφος που τον κάνει να ξεχωρίζει.


Αφού τα είπε με τον υπουργό εκθέτοντάς του αναλυτικά όλα τα ζέοντα αιτήματα του Δήμου Πελιναίων, εξήλθε του γραφείου και περνώντας από τη γραμματέα του Λέγκα έβγαλε από την τσέπη και άφησε ένα μικρό κουτάκι με κορδέλα. «Να το δώσετε στον κ. Υπουργό, είναι ένα αναμνηστικό δωράκι από μένα» της είπε και έφυγε.

Μετά από αρκετή ώρα, όταν ανοίχτηκε το κουτάκι, ο Λέγκας κόντεψε να πέσει από την καρέκλα. Μέσα υπήρχε ένα... ρολόι Ρόλεξ ιδιαίτερα ακριβό. «Φωνάξτε τον να το πάρει πίσω», είπε ο υπουργός αλλά ο Χαντζής είχε φτάσει ήδη στο Σχηματάρι. «Κύριε Χαντζή περιμένετε ερχόμαστε να σας συναντήσουμε, πρόκειται για κάτι σοβαρό», του είπαν στο τηλέφωνο, ενώ ένα αυτοκίνητο είχε κιόλας ξεκινήσει από το Γενικό Λογιστήριο για την εθνική οδό. Όταν ο συνεργάτης του υπουργού συνάντησε τον δήμαρχο Πελινναίων του επέστρεψε το ρολόι εξηγώντας του ότι «ο υπουργός τον ευχαριστεί αλλά δεν μπορεί να δεχτεί το δώρο». Ο Χαντζής το πήρε στραβά.

«Με ποιό δικαίωμα με προσβάλει εμένα έτσι ; » αναφώνησε και έκανε αναστροφή για την Αθήνα. Εκεί, πίσω, στο υπουργείο, Λέγκας και λοιποί είδαν και έπαθαν να πείσουν τον Τάκαρο ότι δεν αποτελεί προσβολή για τον ίδιο το γεγονός ότι ένας πολιτικός αρνείται να δεχτεί ένα ρολόι Ρόλεξ...!

Μάλλον δεν τα κατάφεραν...

Ενημέρωση



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου