Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σκληρή κριτική από τη ΝΟΔΕ για τα οικονομικά μέτρα


Ενημερωτική σύσκεψη στελεχών των δημοτικών τοπικών επιτροπών της Ν.Δ. Πύλης, Πιαλείων και Γόμφων





Με ενημερωτική σύσκεψη των στελεχών τριών δημοτικών τοπικών επιτροπών ξεκίνησε χθες η ΝΟΔΕ Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας την εξόρμηση προς την περιφέρεια προβάλλοντας τις θέσεις του κόμματος, αλλά και ακούγοντας τον προβληματισμό των κατοίκων της περιοχής κυρίως όσον αφορά στις πρακτικές και συμπεριφορές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση. Η ενημέρωση έγινε σε στελέχη των δημοτικών τοπικών επιτροπών Πύλης, Πιαλείων και Γόμφων.


Σκληρή κριτική

Παράλληλα η ΝΟΔΕ Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας έδωσε χθες στη δημοσιότητα επιστολή στην οποία κάνει λόγο για επώδυνα οικονομικά μέτρα, αναποτελεσματικά χωρίς την άμεση λήψη μέτρων αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση πέντε μηνών, ο Πρωθυπουργός της χώρας , σημειώνεται στην ανοικτή επιστολή, ανακοίνωσε τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα της μεταπολιτευτικής περιόδου, μέτρα κοινωνικά άδικα και δυσβάστακτα για τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, για να προσθέσει:
«Η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λάβει λιγότερο επώδυνα μέτρα τον περασμένο Νοέμβριο μας οδήγησε στην επιβολή πολύ πιο σκληρών μέτρων και μάλιστα με την επιβολή τους από τους κοινοτικούς ελεγκτές. Τα μέτρα αυτά καθαυτά θα ενισχύσουν την οικονομική ύφεση και θα εκτινάξουν τον πληθωρισμό, οδηγώντας χιλιάδες νέους στην ανεργία.

Η μείωση του εισοδήματος των υπαλλήλων του στενού αλλά και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα με ταυτόχρονη κατακόρυφη αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολόγησης θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του βιοτικού επιπέδου κατά 25%. Η πτώση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών θα εξοντώσει τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες που συγχρόνως θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη μείωση του δικού τους εισοδήματος από την αύξηση του Φ.Π.Α. καθώς και την επιβολή νέων τεκμηρίων διαβίωσης.


Η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική που προτείνεται από την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να μας βγάλει από την οικονομική κρίση και δυστυχώς σύντομα θα απαιτηθούν και άλλα μέτρα που η Ελλάδα δεν τα αντέχει. Χρειάζεται λοιπόν ένα άλλο μίγμα πολιτικής. Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης στις δύσκολες ώρες που περνάει η Πατρίδα, θα στηρίξει κάθε μέτρο που θα βοηθήσει την Ελλάδα να εξέλθει από την οικονομική κρίση. Υποστηρίζουμε την περιστολή της δημόσιας δαπάνης χωρίς όμως την περικοπή του 14ου και 13ου Μισθού των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως προτάθηκε η περιστολή της δημόσιας δαπάνης από την ΑΔΕΔΥ μέσω εκατοντάδων κωδικών του Προϋπολογισμού, πρόταση ρεαλιστική και εφικτή που δεν διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό. Απορρίπτουμε την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα διότι θα δημιουργήσει πληθωριστικές τάσεις στην αγορά και απορρίπτουμε επίσης την αύξηση του Φ.Π.Α. που θα μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση στην αγορά και θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση».


Προτάσεις

Στο πλαίσιο της ίδιας επιστολής η ΝΟΔΕ Τρικάλων , επισημαίνει πως αντίθετα προτείνουμε μεγαλύτερο φόρο στα Αλκοολούχα Ποτά και στον Καπνό Αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας Μεγαλύτερο φόρο στα είδη Πολυτελείας, για να προσθέσει:

«Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα για την τόνωση της αγοράς, να πάρει μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας, εκμεταλλευόμενη τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Να λάβει μέτρα επαναπατρισμού των κεφαλαίων από το Εξωτερικό, να επιστρέψουν άμεσα κεφάλαια 10 δισεκατομμυρίων € που οι παλινωδίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τα ανάγκασαν να ξενιτευτούν.
Την ύστατη στιγμή ευθύνης ας αναλογιστεί η Κυβέρνηση ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πολίτες αυτής της χώρας που υποφέρουν από την ανάλγητη και κοινωνικά άδικη, οικονομική πολιτική της. Ας αναλογιστούν ότι η πολιτική ενίσχυσης των φαινομένων ύφεσης οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κάτω από το όριο της φτώχειας και ακόμη περισσότερους στην ανεργία».


Για ΕΣΠΑ

Η Ν.Δ. με συναίσθηση του ιστορικού της ρόλου ως υπεύθυνη Αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει αναπτυξιακή πολιτική που δεν προκαλεί ασφυξία στην αγορά και δεν προκαλεί διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, για να καταλήξει η επιστολή στα παρακάτω:
«Στηρίζουμε την Ελλάδα όχι όμως τα λάθη και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης που παραδόθηκε άνευ όρων στις ορέξεις των αγορών και των κερδοσκοπικών παιχνιδιών των διεθνών οικονομικών οίκων. Ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την οικονομική ύφεση είναι η ανατροφοδότηση της οικονομίας μέσω αύξησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και η τόνωση της αγοράς μέσω χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ»

ΕΡΕΥΝΑ Του Αποστόλη Ζώη

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου