Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΥΛΙΟΣ: Η αυτοάμυνα δίνει ευεξία


4 ερωτήσεις στον κ. Δημήτρη Λιούλιο, προπονητή του Συλλόγου «Karate Samurai».





Αναζητώντας έναν καλύτερο τρόπο ζωής, όλο και περισσότεροι τρικαλινοί στρέφονται στον αθλητισμό και ειδικότερα στις «πολεμικές τέχνες» ή καλύτερα στις τέχνες που διδάσκουν αυτοάμυνα. Ο κ. Δημήτρης Λιούλιος, ένας από τους πιο έμπειρους τρικαλινούς προπονητές, με διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, μιλάει σήμερα για τα αθλήματα που κερδίζουν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Αναλυτικά:



-Κύριε Λιούλιο, μπορεί ο… καθένας από εμάς να κάνει μαθήματα αυτοάμυνας;



Μπορούν πραγματικά όλοι να ασχοληθούν με τις τέχνες της αυτοάμυνας. Στον Σύλλογό μας διδάσκουμε Karate Shidokan, Tai Boxing, Kick Boxing και «αυτοάμυνα» και σας πληροφορώ ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι καθημερινά γυμνάζονται σ’ αυτά τα τμήματα. Έχουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας, βάρους και σωματοδομής, πολλές γυναίκες και φυσικά επαγγελματίες οι οποίοι όμως αποτελούν ένα ξεχωριστό τμήμα. Οι τρικαλινοί δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και παύουν πια να βλέπουν την «αυτοάμυνα» ως κάτι ξένο.



-Γιατί να κάνει κάποιος μαθήματα αυτοάμυνας;



Πρώτα απ’ όλα για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να έχει ευεξία. Η αυτοάμυνα δεν σε προστατεύει μόνο από οποιονδήποτε κίνδυνο προκύψει στη καθημερινότητά σου. Βοηθά τη σκέψη σου να λειτουργήσει καλύτερα, σε κάνει να έχεις αυτοσυγκέντρωση σε αυτό που κάνεις, σου δίνει αυτοπεποίθηση, αποκτάς αυτοσεβασμό, σου δίνει ηρεμία και σου επιτρέπει να ξεκινάς χαρούμενος, ικανοποιημένος, δημιουργικά την ημέρα σου. Ο στόχος των αληθινών τεχνών αυτοάμυνας είναι να σε κάνουν τέλειο άνθρωπο και αυτό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας.



-Ο σύλλογός σας καταγράφει επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο…



Όντως έτσι είναι. Αθλητές οι οποίοι προπονούνται στον σύλλογό μας πρωταγωνιστούν σε πανελλήνιο επίπεδο και μάλιστα με πολύ καλές, εξαιρετικές θα έλεγα επιδόσεις. Συμπληρώνω δε ότι επαγγελματίες και πρωταθλητές απ’ όλη την Ελλάδα επιλέγουν το σύλλογό μας για να κάνουν την προετοιμασία τους.



-Μπήκαμε στην άνοιξη… καιρός για γυμναστήριο;



Πάντα είναι καιρός για άθληση και γυμναστική. Στο γυμναστήριό μας, στο «Μέλαθρον» έχουμε προγράμματα για όλες τις ηλικίες και για… ότι στόχους θέλει να πετύχει ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά. Λειτουργούμε καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για όλους. Και θα μου επιτρέψετε να παροτρύνω τον κόσμο να στραφεί στον αθλητισμό, για να βελτιώσει τελικά τον εαυτό του και την ίδια του τη ζωή.

Συνέντευξη στον Βασίλη Αλεξίου στην Ενημέρωση

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου