Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΣΚ Τρικάλων: Κάποιοι πρέπει να προσαρμοσθούν στους νέους καιρούς.


Πρέπει ευθαρσώς να παραδεχτούμε ότι φέτος οι καθηγητές όχι μόνο δεν λείπουν στο Νομό μας αλλά μπορούμε να πούμε ότι περισσεύουν. Όποιος τρικαλινός καθηγητής ήταν διορισμένος ανά τις εσχατιές της χώρας, σήμερα είναι πια εδώ.






Πρέπει ευθαρσώς να παραδεχτούμε ότι φέτος οι καθηγητές όχι μόνο δεν λείπουν στο Νομό μας αλλά μπορούμε να πούμε ότι περισσεύουν. Όποιος τρικαλινός καθηγητής ήταν διορισμένος ανά τις εσχατιές της χώρας, σήμερα είναι πια εδώ.

Πραγματικά δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τους ρυθμούς που καταφθάνουν οι αποσπασμένοι. Ακόμα και μετά τις εκλογές μέχρι και πρωτοδιόριστοι φιλόλογοι καταφθάνουν από την μεθόριο για να διατεθούν ως γραμματειακή υποστήριξη.

Θα έλπιζε κάποιος ότι εδώ στα Τρίκαλα θα είχαμε τους καθηγητές διπλούς αλλά τα σχολεία ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, έχουν ακόμα κενά. Κενά ακόμα και σε ειδικότητες με πλεονάζοντες καθηγητές γιατί κάποιοι είναι οι ημέτεροι και αναπαύονται χωρίς ή με μερικό ωράριο διδασκαλίας. Επιτέλους η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας να πάψει να είναι φέουδο των πρώην ημέτερων υπουργών.

Προς αποφυγή της υπόγειας σπέκουλας διευκρινίζουμε ότι προφανώς ο καθένας επιθυμεί να έρθει στο σπίτι του και πολύ καλά κάνει όταν το αιτείται. Εάν ένας συνάδελφος πλεονάζει στο νομό που είναι διορισμένος τότε καλώς να αποσπαστεί στα Τρίκαλα. Τι σημασία έχει άλλωστε σε πιο νομό πλεονάζει; Αλλά όχι να τον αποσπούμε στα Τρίκαλα και στην θέση του να προσλαμβάνουμε αναπληρωτή! Είτε να μεταθέτουμε ή προσλαμβάνουμε συναδέλφους σε ανύπαρκτα κενά! Και όλα αυτά με την υστεροβουλία της υφαρπαγής της ψήφου.

Ο πολύπαθος θεσμός της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης έχει εξελιχθεί από παράθυρο στην γνώση των υστερούντων μαθητών σε κεκρόπορτα εκμαυλισμού εκατοντάδων ωρομισθίων που αναγκάζονται να εξευτελίζονται στα τέως κυβερνητικά πολιτικά γραφεία για λίγες ώρες ανάθεσης. Ακόμα και μέσα στις εκλογές έστησαν τον γνωστό μηχανισμό πρόσληψης του ωρομισθίου – κομματικού ψήφου. Ανάγκασαν μάλιστα την νέα υπουργό να αφιερώσει την πρώτη της απόφαση στην επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων πρόσληψης των ωρομισθίων της πρόσθετης. Υπάρχει, πράγματι, επείγουσα ανάγκη για αναθεώρηση της όλης διαδικασίας της πρόσληψης στην Π.Δ.Σ. και εύρεση της ισορροπίας μεταξύ της αξιοκρατικής πρόσληψης προσωπικού και αποτελεσματικής λειτουργίας του προγράμματος.

Η εντολή του ελληνικού λαού για αξιοκρατία και λογαριασμό για κάθε ευρώ που δαπανά το Δημόσιο είναι συντριπτική. Οι καιροί άλλαξαν, οι διαθέσεις άλλαξαν, η κοινωνία μας παρακολουθεί, όλοι πρέπει να πορευθούν με τον νέο άνεμο που γέμισε ελπίδα και αυτοπεποίθηση αυτή την χώρα. Η προτεραιότητα δεν είναι στην αλλαγή προσώπων αλλά στην αλλαγή πολιτικής, στην θέσπιση κανόνων που θα αναδεικνύουν ικανή και αποτελεσματική διοίκηση. Διοίκηση που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θα επιδεικνύει ανοσία σε κάθε ιδιοτελή παρέμβαση . Εδώ, και εμείς και κάθε συνάδελφος, πρέπει να συμβάλει με τις απόψεις τους, με τις ιδέες του, με τις αντιρρήσεις του, με το μεράκι του.

Δεν θέλουμε να αναμετρηθούμε με το παρελθόν, θα κονταροκτυπηθούμε με το μέλλον.

Η γραμματεία της ΠΑΣΚ Τρικάλων








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου