Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Φοβάται Σαμαρά ο Καρατζαφέρης...



Έχει ανάψει για τα καλά η «μάχη» στη ΝΔ για την κούρσα της διαδοχής.






Μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή το βράδυ των εκλογών από την Προεδρία του κόμματος οι δελφίνοι έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν τα επιχειρήματά τους για να πείσουν τους εκλέκτορες του έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ να τους υπερψηφίσουν.

Ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την θέση και σιγά-σιγά προβεβλημένα στελέχη της παράταξης ανοίγουν τα χαρτιά τους και μέσω του περιβάλλοντος τους θέτουν υποψηφιότητα. Το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ θα γίνει μετά από απόφαση του Κώστα Καραμανλή στις 7 Νοεμβρίου.

Σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέφτηκε τον Κώστα Καραμανλή για να συζητήσουν τα διαδικαστικά και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας www.stifora.gr ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή να μην πάνε με τους εκλέκτορες του 2007 στην επιλογή του νέου Προέδρου αλλά να ψηφίσει όλη η βάση της ΝΔ για την εκλογή του.

Η εισήγηση του κ. Μεϊμαράκη δεν γνωρίζουμε εάν θα βρει ανταπόκριση, μάλιστα ανάλογο αίτημα έθεσε σήμερα και ένας εκ των φερόμενων ως υποψηφίων για την προεδρική καρέκλα ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλος. Ο τρόπος εκλογής που ισχύει μέχρι σήμερα δείχνει να ευνοεί την Ντόρα Μπακογιάννη που σύμφωνα με το επιτελείο της έχει με το μέρος της το 60% περίπου των εκλεκτόρων του συνεδρίου.

Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον δεν αλλάξει ο τρόπος εκλογής πράγμα που τις επόμενες μέρες θα ζητήσουν και οι άλλοι υποψήφιοι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο έντονων αντιδράσεων από σημαντική μερίδα στελεχών της ΝΔ. Και εάν νομίζετε ότι το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ που θα αναδείξει τον νέο της Πρόεδρο δεν αφορά τα άλλα κόμματα κάνετε μεγάλο λάθος.

Άλλωστε η γαλάζια πολυκατοικία όπως την αποκάλεσε κατά επανάληψη ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης έχει μετά τις προσεχείς εκλογές έναν συγκάτοικο που ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο!!!

Μιλάμε για την αύξηση της επιρροής του ΛΑ.Ο.Σ που ανέβασε το ποσοστό του και αύξησε κατά 50% την κοινοβουλευτική του παρουσία. Με 15 πλέον βουλευτές αντί για 10 που είχε καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στην γαλάζια πολυκατοικία και φυσικά ελπίζει στην ανάδειξη ενός αρχηγού στη ΝΔ που θα φέρει περισσότερους ψηφοφόρους στο κόμμα τους!!

Η πολιτική άλλωστε είναι πολύ σκληρή υπόθεση για συναισθηματισμούς και ευαισθησίες. Στο ΛΑ.Ο.Σ επιθυμούν την εκλογή ενός υποψηφίου που θα δυσανασχετεί τους δεξιούς ψηφοφόρους της. Και φυσικά η Ντόρα Μπακογιάννη είναι για εκείνους η «κατάλληλη» για να ασκήσουν έντονη κριτική για τις θέσεις της στα εθνικά θέματα.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο ΛΑ.Ο.Σ κατηγόρησε μέχρι και για εθνική μειοδοσία την πρώην Υπουργό Εξωτερικών. Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι ποιον απεύχονται να γίνει Πρόεδρος της ΝΔ γιατί θα συσπειρώσει τους δεξιούς ψηφοφόρους της ΝΔ και οι διαρροές προς το ΛΑ.Ο.Σ θα μηδενιστούν.

Δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος με την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει για τα Εθνικά Θέματα άλλωστε είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ για αυτό το λόγο θα ανακόψει τους ψηφοφόρους της ΝΔ που ψηφίζουν με «εθνικιστικά» κριτήρια να αλλάξουν «όροφο» στην γαλάζια πολυκατοικία.

Είναι βέβαιο πως στο ΛΑ.Ο.Σ παρακολουθούν διακριτικά και με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη ΝΔ και σίγουρα απεύχονται την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά ως νέου Προέδρου του κόμματος.

[ΠΗΓΗ]







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου