Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ


Επίσκεψη – ενημέρωση σε Αποδεικτικό Στέβιας σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση της Ερευνητικής Πρότασης με τίτλο «Αποδεικτικές καλλιέργειες στέβιας ως νέα εναλλακτική καλλιέργεια στην περιοχή Τρικάλων», θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009, στη Βασιλική στις 12 το μεσημέρι, από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου, από τον υπεύθυνο γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία των αγροτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.




Κατά την επιτόπου αυτή επίσκεψη θα γίνει από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο κ. Λόλα σύντομη παρουσίαση του Προγράμματος, ενώ ο υπεύθυνος γεωπόνος θα δώσει τα αποτελέσματα από τα Αποδεικτικά στην περιοχή των Τρικάλων.

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Η Νομαρχία Τρικάλων έχει προχωρήσει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την πειραματική καλλιέργεια στέβιας σε συγκεκριμένα αγροκτήματα του Νομού μας, έτσι ώστε αν το φυτό αυτό ευδοκιμεί στην περιοχή μας, αν έχουμε τη δυνατότητα απόδοσης και τώρα το Πανεπιστήμιο είναι σε θέση να παρουσιάσει τα πειραματικά αποτελέσματα από την μέχρι τώρα πειραματική καλλιέργεια του φυτού.

Θα είναι μια ενδιαφέρουσα πραγματικά παρουσίαση και ίσως αποτελέσει μια εναλλακτική πηγή καλλιέργειας για τους αγρότες του Νομού μας που αναζητούν να αντικαταστήσουν κάποια από τα παραδοσιακά προϊόντα με άλλα που έχουν ζήτηση στις νέες αγορές.

Η Νομαρχία είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από αυτή την εξέλιξη και περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα αυτής της παρουσίασης».





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου