Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Οι τοπικές εφημερίδες γράφουν


- Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009




«Επιχείρηση σκούπα» για τραπεζοκαθίσματα της Ασκληπιού

Νέα «επιχείρηση σκούπα», απόσυρσης τραπεζοκαθισμάτων, πραγματοποιήθηκε χθες από τη δημοτική αστυνομία.


Η «επιχείρηση» ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Ασκληπιού και αφορούσε τραπεζοκαθίσματα τα οποία τοποθετήθηκαν από ιδιοκτήτες καφετεριών σε μέρος του πεζοδρόμου που δεν διατίθεται για αυτή τη χρήση.


Υπάλληλοι, της δημοτικής αστυνομίας προχώρησαν στην απόσυρση των τραπεζοκαθισμάτων τα οποία μεταφέρθηκαν στο δημοτικό αμαξοστάσιο.
Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτα Βράντζα, η δημοτική αστυνομία εφαρμόζει τις αποφάσεις της δημαρχιακής επιτροπής η οποία αποφάσισε να μην επιτρέψει την εγκατάσταση των τραπεζοκαθισμάτων σε συγκεκριμένα σημεία του πεζοδρόμου της Ασκληπιού προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση των πεζών.



Υπόμνημα να βρεθεί χώρος για αρχαιολογικά ευρήματα
Η Αρχαιολογική Συλλογή Τρίκκης έχει μετατραπεί σε αποθήκη αλλά το υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα



Μπορεί εδώ και χρόνια να είναι γνωστό στις αρχές το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στα Τρίκαλα, μέχρι σήμερα όμως δεν υπήρχε κάποια ουσιαστική παρέμβαση από πλευράς του υπουργείου ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα. Στοιβαγμένα σε λίγα τετραγωνικά τα εκατομμύρια ευρήματα που ανάδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων περιμένουν την ίδρυση του Μουσείου αλλά πριν από αυτό ένα χώρο να στεγαστούν αξιοπρεπώς χωρίς να κινδυνεύουν από φθορές.

Τον περασμένο Μάιο και μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Χατζηαγγελάκη για το θέμα στο υπουργείο Πολιτισμού, άρχισε η αναζήτηση νέου κτιρίου για να στεγαστούν τα ευρήματα αυτά, χωρίς ωστόσο κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, η αρμόδια εφορεία που εδρεύει στην Καρδίτσα, σε υπόμνημα που απέστειλε στις 29 Μαΐου, ενημέρωνε το υπουργείο ότι βρέθηκε και ο κατάλληλος χώρος. Η ολιγωρία συνεχίστηκε από πλευράς του υπουργείου και πλέον αναλαμβάνουν δράση κι άλλοι φορείς όπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων. Ειδικότερα, ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ζητά με επιστολή που στάλθηκε χθες προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού να δοθεί στη λύση του προβλήματος προτεραιότητα μέσα από την εξεύρεση χώρου στέγασης όλων των ευρημάτων και να εξετασθούν με τη δέουσα ευαισθησία τα αιτήματα του διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην περιοχή.




Κινδυνεύει με λουκέτο το ΤΕΙ Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων των Τρικάλων


Μπορεί στη προχθεσινή σύσκεψη στο δημαρχείο Τρικκαίων να μιλούσαν για θετικούς οιωνούς για την λειτουργία του νέου ΤΕΙ την προσεχή ακαδημαϊκή περίοδο, όμως φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο για το ήδη υπάρχουν ΤΕΙ στην πόλη μας.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν μετά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρωθυπουργό πάνω από 40 περιφερειακά τμήματα ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης, που τα τελευταία 4 χρόνια δέχονται λιγότερους εισακτέους από εκείνους που προβλέπονται, κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο από τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Μέσα σε αυτά τα τμήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», είναι και το ΤΕΙ Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων των Τρικάλων, το οποίο παρουσιάζει πολύ μικρό αριθμό εισακτέων.


Απολογήθηκε στον ανακριτή ο αστυνομικός

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία της δικηγόρου με Τρικαλινή καταγωγή διέταξε ο εισαγγελέας εφετών Λάρισας - Αρνείται ότι έχει σχέση με την υπόθεση ο σωφρονιστικός υπάλληλος που δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και συνεχίζει να εργάζεται στις φυλακές



Ανακρίτρια στον Δήμο Μαλακασίου για παραταμείο Μαλακασιώτη
Αυτεπάγγελτη εισαγγελική κλήση για το νερό Κορυδαλλού

Δεν τελειώνουν οι ανακρίσεις και τα δικαστήρια στον Δήμο Μαλακασίου.
Αυτή την φορά σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση που αφορά την ποιότητα του νερού στο Δ.Δ. Κορυδαλλού και επανέρχεται το παραταμείο που διατηρούσε στον Δήμο ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Μαλακασιώτης.


Σύλληψη υπαλλήλων "μαϊμού" της ΔΕΗ

Σε περιοχή της Καρδίτσας συνελήφθη το ζεύγος ημεδαπών με δράση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, το οποίο αποσπούσε χρήματα από υπερήλικες, προφασιζόμενο ότι ήταν υπάλληλοι της ΔΕΗ.


Το ζευγάρι συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο δημοτικό διαμέρισμα Πύργου Κιερίου του δήμου Αρνης από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας(ΟΠΚΕ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας για αδικήματα αντιποίησης αρχής, εκβίασης και απάτης κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ως και για παράβαση διατάξεων περί ναρκωτικών ουσιών.



Επιλέγονται τα τραγούδια για τα «Τσιτσάνεια»

Σήμερα συνεδριάζει στο Περτούλι η προκριματική επιτροπή, η οποία μεταξύ των 50 τραγουδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον Διαγωνισμό Λαϊκού Τραγουδιού «Τσιτσάνεια 2009», θα επιλέξει τα 15.

Επιλέγονται τα τραγούδια για τα «Τσιτσάνεια»
Ο διαγωνισμός τραγουδιού έχει γίνει θεσμός για τα Τρίκαλα και θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου. Παρουσιαστής του φετινού διαγωνισμού θα είναι και φέτος ο γνωστός σε όλους μας Αλέξης Κωστάλας.
Στα πλαίσια τω Τσιτσανείων,θα δώσει συναυλία στο Δημοτικό Στάδιο η Χάρις Αλεξίου και στην Καλαμπάκα ο Γιάννης Κότσιρας με δωρεάν είσοδο για όλους. Η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων θα γίνει με συναυλίες από το συγκρότημα Ζιγκ-Ζαγκ σε Φαρκαδόνα και Πύλη.
















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου