Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Ο Μιχάλης και οι 27 Κινέζοι...!


Ημερίδα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού



«Aειφορία στη σύγχρονη πόλη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς» ήταν το θέμα Ημερίδας που διοργάνωσε το ECOCITY, στις 2 Ιουλίου 2009, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στα πλαίσια ενημέρωσης αντιπροσωπείας από την Κίνα που επισκέφθηκε την Αθήνα.

Την 27μελή αποστολή που συμμετείχαν Δήμαρχοι, επικεφαλείς οργανισμών εκπαίδευσης ηγετικών στελεχών τοπικής αυτοδιοίκησης και ανωτάτων στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Υπουργείου Οικονομικών της Κίνας, υποδέχθηκε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, η Γραμματέας του ΔΣ του ECOCITY κα Πειρασμάκη, ενώ έστειλε χαιρετισμό και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης.


Στις ενότητες εξετάστηκαν Προτύπα Καλών Πρακτικών, από απόψεως πολιτιστικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής προσέγγισης, όπως η Ενοποίηση των Αρχαιλογικών Χώρων της Αθήνας και η Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Πόλης των Αθηνών, από την Γενική Δ/τρια της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε. (ΕΑΧΑ) κα Ντόρα Γαλάνη. Επίσης παρουσιάστηκε το μοντέλο «έξυπνων» εφαρμογών στην Τηλεματική των Δημόσιων Μεταφορών που εφαρμόζεται στα Τρίκαλα και τους όμορους Δήμου Δημάρχους Τρικάλων από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχαήλ Ταμήλο, καθώς και η Αναμόρφωση του Ολυμπιακού Δήμου του Αμαρουσίου από τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Πατούλη.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την διαδραστική ψηφιακή περιήγηση και προβολή της Αρχαίας Αγοράς στη Θόλο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος» από τον Δ/ντα Σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κ. Δημήτριο Εφραίμογλου.

Η αυτονομία των Δημοτικών Αρχών και η συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην ευαισθητοποίηση και αποδοχή των πολιτών, αποτέλεσαν επίσης αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης σε όλη την διάρκεια των εργασιών.

«Όσα μάθαμε και βιώσαμε μόνο σε μια μέρα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία » δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας κ. Λί Μπίγκρεν, Υφυπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης της Κίνας, ενώ η Γ.Γ. του ΔΣ του ECOCITY κ. Χριστιάνα Πειρασμάκη έκλεισε την εκδήλωση με την ευχή της ανάπτυξης περιβαλλοντικών δικτύων πόλεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.












Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου