Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

O Aχιλλέας Κανταρτζής για τα νέα βάρβαρα μέτρα και την αντεργατική πολιτική


Σε δηλώσεις του μετά από περιοδεία σε μαγαζιά ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης,  ανέφερε τα εξής:





Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβηθούν από τους εκβιασμούς για την χρεοκοπία της  χώρας που αποτελούν το άλλοθι για να δικαιολογήσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα. Πρέπει να τους  απορρίψουν με αποφασιστικότητα. Να τους απαντήσουν κατάμουτρα: Φτάνει πια σας πήραμε χαμπάρι., δεν μασάμε άλλο. Για αυτό δεν σας πληρώνουμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι.

Πριν από όλα,  τα ίδια μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ ανεξάρτητα από το χρέος που έχει η καθεμιά. Γιατί;  Μα απλά,  Γιατί είναι τα μέτρα που στοχεύουν στην στήριξη και ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου. Για παράδειγμα  η  μείωση των  μισθών στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων τι σχέση έχει με το χρέος; Καμία.

Η χρεοκοπία έτσι και αλλιώς θα γίνει.

 Ο καυγάς δεν γίνεται για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Αυτό έτσι και αλλιώς το έχουν αποφασισμένο, το έχουν συμφωνήσει, δεν διαφωνούν στο ζήτημα αυτό. Την χρεοκοπία του λαού την έχουν αποφασισμένη. 

Ο καυγάς γίνεται για το πώς θα επιμεριστεί η ζημιά στα διάφορα τμήματα του κεφαλαίου. Μια ζημιά όμως που γρήγορα θα την καλύψουν από το γεγονός και μόνον ότι θα έχουν εξασφαλίσει τζάμπα εργαζόμενους με μισθούς Κίνας και Ινδίας απογυμνωμένους από κάθε δικαίωμα.
Οι εκβιασμοί δεν πρέπει να περάσουν.

Έτσι και αλλιώς η ίδια η ζωή δείχνει,  και η πρόσφατη ασφαλώς εμπειρία το επιβεβαιώνει,  ότι η υποχώρηση στους εκβιαστές ανοίγει κάθε φορά την όρεξη τους για να επανέλθουν και να ζητήσουν περισσότερα.

 Περιθώρια για αυταπάτες δεν υπάρχουν. Θα τους πληρώνουμε ακόμα και με τα τρισέγγονα μας αν δεν τους ανατρέψουμε.
Κάθε μέρα κάθε ώρα είναι πολύτιμη.   Ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του για να μην πληρώσει τα χαράτσια, για να δυσκολέψει και να ανατρέψει τα νέα βάρβαρα μέτρα και την αντεργατική πολιτική. Να ανατρέψει   την ίδια την εξουσία του κεφαλαίου. Με τον οργανωμένο αγώνα μπορεί να ανοίξει δρόμους και να βγει  νικητής από αυτήν την αναμέτρηση. Με την λαϊκή εξουσία και την λαϊκή οικονομία που θα δώσει όσα σήμερα του στερούν. Το δικαίωμα στη δουλειά στην υγεία την παιδεία την στέγη για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. 

Γραφείο Τύπου
Της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου