Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

H νέα βουλευτίνα μας...


- Μετά από τέτοια εξέλιξη, την παραίτηση Θωμά Ρομπόπουλου βλέπουμε  το ΠαΣόκ να ανακάμπτει...
- Μαίρη Ακριβοπούλου. Το κορίτσι που «επέλεξε ο Γιώργος και στήριξε ο Βενιζέλος» στο κατώφλι της Βουλής









Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος αν και δήλωσε ότι θα παραιτηθεί την Δευτέρα από το βουλευτικό αξίωμα χτες έκανε λόγο για ανεξαρτητοποίηση παρατείνοντας την αγωνία των δύο υποψήφιων αντικαταστατριών για τη θέση του, της κυρίας Βούλας Τεκτονίδου και της νεαρής  ηθοποιού, Μαίρης Ακριβοπούλου.



Α' επιλαχούσα στη θέση του Ρομπόπουλου είναι η Βούλα Τεκτονίδου, υποψήφια δήμαρχος στο δήμο Αμεπλοκήπων - Μενεμένης της Θεσσαλονίκης και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης. Ενδέχεται όμως η κυρία Τεκτονίδου, η οποία εκτελεί χρέη περιφερειακής διευθύντριας του ΟΑΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην αποδεχτεί τη θέση.

Σε αυτή την περίπτωση η Βουλή θα ομορφύνει με μια ακόμη παρουσία, εκείνη της όμορφης Θεσσαλονικιάς και β' επιλαχούσας, Μαίρης Ακριβοπούλου, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης.
«Ο Γιώργος με διάλεξε,  ο Βενιζέλος με στήριξε» δήλωνε λίγο πριν τις εκλογές του 2009,η όμορφη  ηθοποιός και υποψήφια βουλευτής, που δύσκολα θα φανταζόταν ότι θα μπορούσε να μπει στη Βουλή τόσο. απρόσμενα.




Who is who

Υπάρχουν ηθοποιοί που όταν ήταν μικροί δεν τους περνούσε καν από το μυαλό ότι μεγαλώνοντας θα γίνουν καλλιτέχνες. Η Μαίρη Ακριβοπούλου δεν ήταν σε καμία περίπτωση μία από αυτούς. Για την ακρίβεια, όταν ήταν μικρή, είχε αποφασίσει ότι θα γίνει ηθοποιός.


Πριν κλείσει τα δέκα σκάρωνε ήδη παραστάσεις στις οποίες και έπαιζε, έπαιζε πιάνο, έγραφε και ηχογραφούσε τραγούδια και λάτρευε τα μαθήματα χορού της. Με λίγα λόγια έκανε τα πρώτα αυτοσχέδια καλλιτεχνικά βήματα, ακόμη κι όταν δε κοιτούσε κανείς, για την δική της προσωπική ευχαρίστηση.

Τα επόμενα χρόνια συνέχισε την εξάσκηση δουλεύοντας την κίνησή της (συμμετέχοντας σε ερασιτεχνικές παραστάσεις χορού), βελτιώνοντας τη φωνή της (συμμετέχοντας σε σχολικές συναυλίες και ηχογραφώντας τραγούδια) και ανεβαίνοντας στο σανίδι (σε σχολικές παραστάσεις, πρόζες και μιούζικαλ).

Επειδή όμως καλλιτέχνης χωρίς γενική παιδεία δε νοείται, οι σπουδές και το πτυχίο Νομικής προσέθεσαν στην παρορμητική καλλιτεχνική της φύση την ψύχραιμη ορθή λογική της καθημερινότητας. Μετά τις σπουδές της στο Α.Π.Θ. και χωρίς να χάσει ούτε λεπτό, η Μαίρη στράφηκε και πάλι στην Τέχνη.


Αφού πήρε το πτυχίο άφησε με βαριά καρδιά τη Θεσσαλονίκη  και ίδρυσε στην Αθήνα μαζί με την Λιάνα Γιαννακού την θεατρική ομάδα 2-0-5. Η ομάδα παρουσίασε την περφόρμανς Κερένια Κούκλα (βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κ. Χρηστομάνου), στο πλαίσιο της Biennale Νέων Καλλιτεχνών το 2003. Την ίδια χρονιά έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση, συνεργαζόμενη με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου και τον σκηνοθέτη Λάμπης Ζαρουτιάδης στη σειρά Όνειρο Ήταν.

Το 2004 ερμήνευσε στο θεάτρο Κιβωτός την Τζένυ στο έργο του Νιλ Λα Μπιούτ Η Μορφη των Πραγμάτων σε σκηνοθεσία Αλέξη Γεωργούλη. Την άνοιξη του 2005 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα του Μπ. Μπρεχτ, έργο ιδανικό για έναν ηθοποιό που έχει ανάγκη να εκφράζεται όχι μόνο με την υποκριτική αλλά με την φωνητική, τον χορό και την κίνηση.

Μεγάλο μέρος του καλοκαιριού του 2005 η Μαίρη το πέρασε στο Γύθειο, ακολουθώντας τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μανούσου Μανουσάκη, ο οποίος την επέλεξε για να πρωταγωνιστήσει στα φετινά Κρυφά Μονοπάτια του Αντέννα.

Ένα χρόνο πριν, η ηθοποιός γνώρισε σε καλοκαιρινό θέρετρο οικογενειακώς, τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος και την παρότρυνε να ασχοληθεί με την πολιτική.  Ο πρωθυπουργός  πρώτος την εμπιστεύτηκε και της ζήτησε να την εντάξει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος το 2004.

Η ηθοποιός ως υποψήφια του ΠαΣοΚ δεν θα μπορούσε παρά να έχει σοσιαλιστικές παραστάσεις και ανάλογες εμπειρίες. Στο προεκλογικό φυλλάδιό της πληροφορεί τους ψηφοφόρους ότι « έχει δουλέψεισε φυτεία ζαχαροκάλαμων στην Κούβα,για ένα μήνα ». Το φτωχό νησί της Καραϊβικής δεν θα μπορούσε παρά να είναι θεσπέσιο «φροντιστήριο» για μια υποψήφια ενός σοσιαλιστικού κινήματος. Επειδή όμως ακόμη και η φτώχεια θέλει καλοπέραση, η κυρία Ακριβοπούλου θυμάται τις ημέρες διαμονής της στην Κούβα ως « το πιο εξωτικό μέρος που έχω κάνει σεξ » σε συνέντευξη που έδωσε πριν από μερικούς μήνες σε περιοδικό όπου τα covergirls φωτογραφίζονται με όσο λιγότερα ρούχα γίνεται.

Στην ίδια συνέντευξη παρουσίασε όλες τις πτυχές μιας προσωπικότητας με ξεκάθαρες πολιτικές απόψεις. « Μου αρέσουν οι extreme αισθήσεις: το πάρα πολύ κρύο και το πάρα πολύ καυτό » αναφέρει σε άλλο σημείο. Επίσης αποκαλύπτει ότι ποτέ δεν φοράει δεύτερη φορά τα ίδια εσώρουχα.

Στο προεκλογικό φυλλάδιό της, πληροφορεί τους ψηφοφόρους για το σύνολο των πολιτικών θέσεών της: Στα αμιγώς κοινωνικά ζητήματα, η εγκατάλειψη του ολοήμερου σχολείου, η ανυπαρξία βρεφονηπιακών σταθμών που στηρίζουν την μητρότητα, η υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ, η χαμηλή προσβασιμότητα στις υπηρεσίες και την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα της πόλης για τους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα, η ανυπαρξία μέριμνας για τους εξαρτημένους από ουσίες συνανθρώπους μας, προσβάλει κάθε έννοια ποιότητας ζωής και «εύχομαι αν εκλεγώ να καταπιαστώ με αυτά τα ζητήματα».


newpost




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου