Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στα Τρίκαλα


Aπό τις Γραμματείες Τρικάλων του  Π.Α.ΜΕ. ,  της  ΠΑΣΕΒΕ , της ΠΑ.Σ.Υ. , του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του Συλλόγου Γυναικών ΤρικάλωνΗ εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι , η φτωχή αγροτιά δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ  , αντίθετα θα κληθεί να πληρώσει για ακόμα μια φορά.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συνέντευξη που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ολοκληρωτική ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ  αλλά και ολόκληρου του τομέα.
Όλα τα σενάρια πώλησης είναι ανοικτά μετά τον διαχωρισμό της ΔΙΑΝΟΜΗΣ και μεταφοράς και δείχνουν την διαπάλη που διεξάγεται για το ποιος και τι θα πάρει από τα μεγάλα συμφέροντα.

Θα ξεπουλήσουν στην κυριολεξία ότι έχει απομείνει
Λιγνιτικούς σταθμούς(ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, και Μεγαλόπολη)
Λιγνιτική ενέργεια από σταθμούς της ΔΕΗ
Θυγατρικές ολόκληρες ή κομμάτια

Θα μετοχοποιήσουν και θα την δώσουν σε στρατηγικό επενδυτή ότι θα έχει απομείνει.

Την ίδια ώρα η επίθεση στους εργαζόμενους της ΔΕΗ έχει στόχο να προετοιμάσει την εφαρμογή όλων των αντεργατικών τερατουργημάτων εφεδρεία, απολύσεις, μειώσεις μισθών κ.λ.π για αυτό μίλησε για περίσσευμα εργαζόμενων που εργάζονται ως διοικητικοί.
Φαίνεται καθαρά τι αντεργατικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης είναι η κατάπτυστη συμφωνία για μείωση των μισθών κατά 12% που υπέγραψαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στον ΟΤΕ και έτρεξε να την χαιρετήσει η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
Την ίδια ώρα χρησιμοποιούν την ΔΕΗ για να εκβιάσουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα χαράτσια απειλώντας τους ότι θα τους κόψουν το ρεύμα σε διαφορετική περίπτωση.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός για τον οποίο μιλούν δεν είναι τίποτα άλλο από το σχέδιο που καταστρώνουν για το πως θα μοιράσουν την πίτα της ενέργειας στα μεγάλα μονοπώλια.
Η επίσκεψη των Γερμανών βιομηχάνων στην Ελλάδα και η συζήτηση για χάρισμα 200.000 στρεμμάτων για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για αυτό συζητούν για την χρηματοδότηση τους, την απαλλαγή τους από «μη ανταγωνιστικές χρεώσεις», η απαλλαγή των ηλεκτροπαραγωγών από το ειδικό φόρο κατανάλωσης Φυσικού Αερίου είναι μόνο ορισμένα από τα μέτρα-προνόμια που δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο.
Στην ίδια συνέντευξη στην ουσία επιβεβαίωσε ότι το 2012 θα έχουνε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προκειμένου να έχουν ικανοποιητικά κέρδη τα μονοπώλια της Ενέργειας.

Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτονται ποιον εξυπηρετούν όλοι αυτοί που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της ιδιωτικοποίησης, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες τους εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που χρόνια τώρα στηρίζουν την απελευθέρωση ιδιωτικοποίηση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η μόνη λύση που υπηρετεί τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων σήμερα είναι η πάλη για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης, να απαιτήσουν μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, καμιά διακοπή ρεύματος στους άνεργους τους απολυμένους, σε αυτούς που δεν θέλουν και δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια.
Μόνο όταν η ενέργεια αποτελεί αποκλειστικά κρατική κοινωνική ιδιοκτησία μπορεί να ικανοποιηθούν
πλήρες οι λαϊκές ανάγκες

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου