Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Περιοδεία Ν. Λέγκα στην Καλαμπάκα.


Τι δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. για τις τρέχουσες εξελίξεις.









Συνάντηση με φορείς και κατοίκους της Καλαμπάκας είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Ο κ. Λέγκας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ράδιο «Σταγών» χαρακτήρισε αδιέξοδη την κυβερνητική πολιτική και έδωσε έμφαση στις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν πλέον δημοσίως υπουργοί για κρίσιμα μάλιστα θέματα.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο υλοποίησης, δεν μπορεί να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις καθόσον σε ημερήσια διάταξη βρίσκονται οι διαφωνίες, οι αλληλουπονομεύσεις, οι αντιπαλότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν με τις αποδείξεις αλλά και την εφεδρεία. Ειδικότερα με την τελευταία την οποία απέρριψαν στην αρχή, την υιοθέτησαν μετά, και την «κακοποίησαν στη συνέχεια», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέγκας επισήμανε την ανάγκη αλλαγής του ακολουθούμενου μείγματος μέσω της άμεσης επανεκκίνησης της οικονομίας και της ανάπτυξης, καθώς και της μετάγγισης ρευστότητας στην αγορά και τις επιχειρήσεις οι οποίες σήμερα στενάζουν κάτω από τα συνεχή αλλά αναποτελεσματικά εισπρακτικά μέτρα.

«Δεν θα κουράζομαι να το λέω συνεχώς. Ασχολούμαστε μέχρι σήμερα με τον αριθμητή του κλάσματος που αφορά στις δημόσιες περικοπές, τη μείωση του ελλείμματος, αλλά ξεχνάμε ότι στον παρονομαστή του κλάσματος βρίσκεται το ΑΕΠ, βρίσκεται η ανάπτυξη, βρίσκεται το ΕΣΠΑ, βρίσκονται όλοι εκείνοι οι πολλαπλασιαστές που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Όσο θα μένουμε σε μια λογική «να κόψουμε από δω να κόψουμε από κει» και να τα ρίχνουμε όλα αυτά στον πίθο των Δαναΐδων, τα αποτελέσματα θα αποκλίνουν και οι θυσίες θα πηγαίνουν χαμένες», τόνισε.

Ο κ. Λέγκας αναφέρθηκε και στο Νομό Τρικάλων δίνοντας έμφαση στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που είναι σταματημένα αλλά επίσης και στις αναπτυξιακές απώλειες που καταγράφονται καθημερινά, απαριθμώντας τον Ε 65 που έχει «παγώσει», το Νοσοκομείο που υποβαθμίζεται, τα σχολεία και το ΤΕΙ που κλείνουν το ΤΕΦΑΑ που απειλείται, τις υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) που θα κλείσουν, το Χρονίων Παθήσεων που υποβαθμίζεται, τα δρομολόγια του ΟΣΕ που καταργούνται.

Έργα και δράσεις που όπως σημείωσε, κατοχυρώθηκαν με μεγάλους κόπους και αγώνες και στόχο είχαν τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων που καταγράφονται στη Δυτική Θεσσαλία και στο Νομό Τρικάλων.
 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου