Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Γλέντησαν "στου Νικόλα" οι Πόντιοι στα Τρίκαλα


Η Εύξεινος Λέσχη διοργάνωσε χθες ένα Ποντιακό γλέντι στην κοσμική ταβέρνα «Νικόλας» στην Αγία Κυριακή Τρικάλων.








Με καλό φαγητό, κρασί και υπό τους ήχους της ποντιακή λύρας στήθηκε ένα όμορφο γλέντι που κράτησε με αμείωτο κέφι  και πολύ χορό μέχρι αργά και ήταν ένα …αντίδοτο στο …Μνημόνιο.


Το γλέντι είχε σκοπό την σηματοδότηση της έναρξης των δραστηριοτήτων του συλλόγου για τη νέα χρονιά και το αντάμωμα των μελών και των φίλων.



Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καθηγητής Καρδιολογίας Γιώργος Παρχαρίδης καθώς και  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας Λεωνίδας Σαρβανίδης καθώς και η Ελένη Αργυροπούλου,  Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.



Στο χαιρετισμό του ο κ. Παρχαρίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους σημαντικότερους των στόχων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας , αρχής γενομένης με το μείζον θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας  και στην διάδοση της γνώσης αυτής  μέσα από την εκπαίδευση και το μάθημα της Ιστορίας. Αναφέρθηκε επίσης  και στην στόχευση της διατήρησης κι ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς που οι πρόσφυγες άφησαν πίσω τους έπειτα από αιώνες παραμονής στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας. Μιας κληρονομιάς πολύ σπουδαίας τόσο σε Πανελλήνιο όσο και παγκόσμιο επίπεδο.



Ο κ. Παρχαρίδης μετά το πέρας του γλεντιού επισκέφθηκε στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Για το ΔΣ
Σαββίδου Λένα
Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου