Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση συμπαράστασης από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Τρικάλων


Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ν. Τρικάλων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που απεργούν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011.





Τα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα έχουν στόχο τη συρρίκνωση και τη διάλυση του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα, οδηγούν  χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, μέσω των ψευδεπίγραφων «εφεδρειών», σε συνδυασμό με την φοροεπιδρομή και την κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος των εργαζομένων σε Ιδιωτικό και Δημόσιο

Τομέα, μας καθιστούν πρωταγωνιστές στον εφιάλτη της φτώχειας, της ανεργίας, της κοινωνικής αναλγησίας.

Δεν αρκούν, η αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση μισθών, ο κεφαλικός φόρος της ανεργίας, η Κυβέρνηση επιβάλλει ασταμάτητα και ανελέητα νέους φόρους.  Οι ίδιοι και οι ίδιοι-μισθωτοί και συνταξιούχοι-χαρατσώνονται με κάθε μορφής και έμπνευσης φόρους για να «βγάλουν τα σπασμένα».

Πρόσφατα ψηφίστηκε το νέο χαράτσι που αφορά στα ακίνητα και που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Τα νοικοκυριά έχουν στραγγίξει από την αφαίμαξη που υφίστανται, ενώ τους φοροδιαφεύγοντες κανείς δεν τους αγγίζει. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη κοροϊδία. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά πολύ περισσότερο δεν οδηγεί στη Δίκαιη Κοινωνία.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ν. Τρικάλων καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε συνταξιούχο, κάθε άνεργο σε μια διαρκή αντίσταση και αγώνα στα μέτρα που μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Όλοι μαζί μπορούμε να τα αποτρέψουμε, αν με μια γροθιά, με μια φωνή πούμε:

     ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

     ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΙΑ.

     ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

     ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

     ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.

     ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ν.Τ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΤΙΝΑ   ΔΗΜΑ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΑΣ 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου