Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Ένας Τρικαλινός υπερπρωταθλητής για καλό σκοπό...


- Ο Γιώργος Τσιάνος κολυμπά από τη Λακωνία στα Χανιά !!!
- Ποιός είναι...

Για 35 ώρες θα κολυμπάει ο Τρικαλινός γιατρός Γιώργος-Ιωάννης Τσιάνος, ο οποίος ξεκίνησε τα ξημερώματα από παραλία της Λακωνίας με προορισμό τον Μπάλο Χανίων.

Σκοπός της πρωτοβουλίας του είναι η ενίσχυση του συλλόγου "Ορίζοντας για παιδιά και ενήλικες με καρκίνο" και η ενθάρρυνσή του.

Τον κ. Τσιάνο -που κολυμπάει για δεύτερη φορά- συνοδεύει σκάφος με γιγαντοοθόνη από την οποία τον παρακολουθούν παιδιά.Ποιός είναι ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος

Ο δεύτερος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τα εγχειρήματα του διάπλου της Μάγχης και της ανάβασης στο Έβερεστ είναι Έλληνας και διασχίζει το Αιγαίο...Ο ιατρός Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος, μια φυσιογνωμία που έχει κάνει την ελληνική του καταγωγή περήφανη διεθνώς τόσο για τη δυναμική αθλητική του παρουσία όσο και για την επιστημονική του προσφορά, είναι ο πυρήνας ενός τολμηρού εγχειρήματος για τα δεδομένα της χώρας μας. Με αφετηρία την Πελοπόννησο και τερματισμό την Κρήτη σε μια non-stop υδάτινη ρότα θα επιχειρήσει να διανύσει μια κολυμβητική απόσταση αδιανόητη για τις ανθρώπινες δυνατότητες και τον κοινό νου, καθώς υπερβαίνει τα 100 χιλιόμετρα στα ανοιχτά του Αιγαίου πελάγους. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες και οι δυσχέρειες που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή της Μεσογείου, καθώς επίσης οι ιατρικές και εργοφυσιολογικές μετρήσεις που ολοκληρωθήκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθιστούν τον διάπλου το πλέον τολμηρό εγχείρημα που καλείται να φέρει εις πέρας ένας υπεραθλητής στην ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού.

Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφορνίας των Η.Π.Α και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία. Το διδακτορικό του τίτλο απέκτησε στη Σκωτία. Έχει ειδικευτεί στην ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα επιτυχώς στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Υπερπρωταθλητής στον χώρο της κολύμβησης ξεκίνησε και διακρίθηκε ως κολυμβητής στις πισίνες με τους κολυμβητικούς συλλόγους των Τρικάλων και του Ολυμπιακού. Έχει καθιερωθεί ως ο πλέον επιφανής κολυμβητής στο χώρο της υπερμαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Συμμετείχε σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την εθνική ομάδα και παράλληλα υπήρξε πανελληνιονίκης και κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ, βαλκανιονίκης και έχει λάβει μέρος σε διοργανώσεις ανά την υφήλιο διασχίζοντας λίμνες, ποταμιά, θάλασσες και ωκεανούς.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που έλαβε μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Το 2006 στον 24ωρo κολυμβητικό αγώνα αντοχής «Ιάσων Ζιργάνος» κατέκτησε την πρώτη θέση κολυμπώντας 80 χιλιόμετρα, απόσταση που αποτελεί την καλύτερη ελληνική χιλιομετρική επίδοση στη μαραθώνια κολύμβηση έως σήμερα. Ορόσημο στην καριέρα του στη μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί στις 5-8-2000 ο διάπλους της Μάγχης, απόσταση 34χλμ από την Αγγλία στη Γαλλία σε 9ώρες και 20λεπτα, ο καλύτερος χρόνος παγκοσμίως για το έτος 2000 και η ταχύτερη ελληνική επίδοση έως σήμερα.

Ένας από τους πιο διακεκριμένους ορειβάτες στην Ελλάδα, το έτος 2004 συμμετείχε στην ελληνική ορειβατική αποστολή “Hellas Everest 2004” ως επιστημονικός σύμβουλος, υπεύθυνος πρώτων βοηθειών και ορειβατικό μέλος. Στις 18-5-2004 γίνεται ο πρώτος Έλληνας αναβάτης της υψηλότερης κορυφής του κόσμου, Έβερεστ 8848μ., από τη βόρεια διαδρομή του Θιβέτ. Η πρώτη του ορειβατική ανάβαση πραγματοποιήθηκε στο Ηφαίστειο Fuji της Ιαπωνίας και ακολούθησε πλήθος άλλων στα Βραχώδη Όρη, στα Όρη Άτλαντα, στις Ευρωπαϊκές Άλπεις, στα Highlands, στα Ιμαλάια και στις περισσότερες ελληνικές κορυφές.

Είναι ο δεύτερος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τα εγχειρήματα του διάπλου της Μάγχης και της ανάβασης στο Έβερεστ. Μέσω του εγχειρήματος αυτού ο ιατρός Γεώργιος – Ιωάννης Τσιάνος πέρα από τη δυναμική αθλητική παρουσία του προβάλλει και την κοινωνική του ευαισθησία καθώς επέλεξε να διανύσει αυτή την κολυμβητική απόσταση υπέρ των σκοπών και των προγραμμάτων του «Ορίζοντα», Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου να γίνουν εθελοντές και δωρητές αίματος και μυελού των οστών.Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου