Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Εισηγητική ομιλία Αχ.Κανταρτζή στη συνέντευξη για τα ναρκωτικά


Επιτρέψτε μας ένα μικρό σχόλιο πριν αναφερθούμε στο θέμα για το οποίο οργανώσαμε την σημερινή συνέντευξη τύπου.










Με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Βουλή κόβονται συντάξεις μισθοί, έρχονται κύματα απολύσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Τα μέτρα αυτά αν περάσουν μαζί με τις δραστικές περικοπές σε υγεία, παιδεία πρόνοια, θα κάνουν την ζωή μας κόλαση.

Ούτε μέρα χαμένη. Χρειάζεται παλλαϊκός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού. Οι εργαζόμενοι, ο λαός να υψώσουν ΦΩΝΗ και ΑΝΑΣΤΗΜΑ.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.

Ένα σύνθημα πρέπει να καθοδηγεί την δράση του λαού: Οργάνωση σε κάθε χώρο σε κάθε κλάδο.

 Να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους στα σωματεία και τα συνδικάτα διώχνοντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που τους έκρυβαν την αλήθεια για αυτά που προωθούσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. αλλάζοντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που είτε δεν ήθελαν είτε δεν μπορούσαν να οργανώσουν την λαϊκή αντεπίθεση.

Να εγκαταλείψει ο λαός τα αστικά κόμματα. Για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα και η εξουσία το κεφαλαίου.

Παρόλα αυτά θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε το περιεχόμενο της σημερινής συνέντευξης.
 
Αναφέρομαι στην πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του ΚΚΕ να φέρει το θέμα των ναρκωτικών με Επερώτηση  και να προκαλέσει γενικευμένη συζήτηση στην Βουλή.

Όχι μόνον γιατί έχουμε να κάνουμε με μια μάστιγα που καλπάζει, αλλά και γιατί σε συνθήκες κρίσης η μάστιγα αυτή  γίνεται δέκα φορές πιο επικίνδυνη και απειλητική.

Από την μια μεριά, μια πολιτική που με απίστευτο θράσος και προκλητικότητα αφαιρεί από τους πολλούς για να δώσει στους λίγους.
 Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη και απειλητική,   Τώρα που κτυπούν κόκκινο όλοι οι παράγοντας που ευθύνονται για την εξάρτηση: η ανεργία τα αδιέξόδα , ο αποκλεισμός

Και από την άλλη μεριά αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενισχύοντας την πρόληψη, την απεξάρτηση και την επανένταξη, προωθεί μια πολιτική που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά.

Αντί για την θεραπεία την απεξάρτηση και την επανένταξη προωθεί τα υποκατάστατα, το κράτος μετατρέπεται σε προμηθευτή και έμπορο ναρκωτικών.

Ενώ το πρόβλημα των ναρκωτικών στην χώρα μας επιδεινώνεται συνεχώς η κυβέρνηση κόβει τα κονδύλια για το ΚΕΘΕΑ  και την απεξάρτηση προχωρεί στην απόλυση υπαλλήλων.

Με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και την νομιμοποίηση των ναρκωτικών επιχειρείται ένα έγκλημα σε βάρος της νεολαίας.

Η δικαιολογία ότι η νομιμοποίηση γίνεται για να μην πηγαίνουν φυλακή οι χρήστες δεν ισχύέι, γιατί έτσι και αλλιώς οι χρήστες δεν πηγαίνουν φυλακή για κατοχή και χρήση μικροποσότητας ,εκτός και αν κατηγορούνται και για άλλα  αδικηματα  πχ κλοπή διάρρηξη κλπ.

Μιλάμε για έγκλημα σε βάρος της νεολαίας που θα πρέπει να ξεσηκώσει τον λαό για να το ματαιώσει γιατί τώρα έχουμε και την διεθνή εμπειρία. Τα στοιχεία ( Ευρωβαρόμετρο Ιούνιος 2011 ) είναι αποκαλυπτικά.

Εκεί που η πρόσβαση στα ναρκωτικά είναι εύκολη, τα ποσοστά είναι ακόμη και πενταπλάσια. Δανία, Πορτογαλία, Ιταλία Σλοβενία κλπ. Αντίθετα εκεί που υπάρχει δυσκολία Ελλάδα, Κύπρος, Φιλανδία  τα ποσοστά είναι χαμηλά.

Η κυβέρνηση επιχειρεί την νομιμοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών και όχι όπως υποκριτικά ισχυρίζεται την αποποινικοποίηση για να γίνουν τα ναρκωτικά κοινωνικά αποδεκτά, να γίνει κοινωνικά αποδεκτή η τοξικοεξαρτηση και ο αλκοολισμός.

Δεν φθάσαμε τυχαία σήμερα εδώ. Το έδαφος προετοιμάζονταν και καλλιεργούνταν από χρόνια.

 Όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός στο παρελθόν αθώωνε την χρήση και επι της ουσίας η άποψη που προβάλλονταν από τον σημερινό Πρωθυπουργό αλλά και στελέχη των άλλων κομμάτων ήταν  « γιατί να μην έχουμε μια γλάστρα με χασίς στο σπίτι μας.». Αυτό και αν είναι θράσος.

Ποιος πλάσσαρε με ιδιαίτερη ζέση αυτές τις απόψεις; Ο γνωστός Μίλτον Φρίντμαν ο διαβόητος σύμβουλος του Πινοσέτ και  συνεργάτης του Ρήγκαν.
    
 Η θέση του ΚΚΕ  είναι « ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. Ζωή ολόκληρη ΟΧΙ με δόσεις ». 

Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί ριζικά τότε που οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν για να ικανοποιήσουν τις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες.

Δεν μένουμε όμως με σταυρωμένα τα χέρια.

Πιστεύουμε στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος  των ναρκωτικών. Σε αυτήν την κατεύθυνση εκφράζοντας την αντίθεση μας με τις πολιτικές της νομιμοποίησης και των υποκατάστατων την συρρίκνωση των υπηρεσιών πρόληψης και απεξάρτησης και προβάλλουμε τις άμεσες διεκδικήσεις για την πρόληψη την απεξάρτηση και την επανένταξη όπως αναλυτικά αναφέρονται την επερώτηση μας.

Τρίκαλα 10-10-2011


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου