Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τι θα λέγατε για ένα "road trip" στα Βαλκάνια;


Το τριήμερο της Αποκριάς ο Ε.Μ.Ο. Τρικάλων  θα ταξιδέψει στη Βυζαντινή Οχρίδα και το Μοναστήρι (Bitola)





Ελάτε να απολαύσουμε μια βόλτα σε μια από τις ομορφότερες λίμνες της Ν. Ευρώπης, προστατευόμενη από την UNESCO.


Σ' ένα τοπίο εξωπραγματικό, βγαλμένο σαν από παιδικό παραμύθι με δράκους και νεράιδες, όπως εκείνες που σύμφωνα με τους θρύλους της περιοχής κατοικούσαν στις όχθες της.

Να ανέβουμε στο μεσαιωνικό κάστρο του τσάρου Σαμουήλ, να περιηγηθούμε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, στα παλιά αρχοντικά, στις εκκλησίες της και να διασκεδάσουμε στη ..."Μύκονο" των Σκοπίων.

 Ε.Μ.Ο.Τρικάλων



Δημοσίευσέ το στο:

2 σχόλια:

  1. Βρεθήκαμε με την οικογενειά μου σε αυτά τα μέρη αρχές Σεπτεμβρίου, μπήκαμε από τα ελληνικά σύνορα της Φλώρινας, τυπικές διαδικασίες, σίγουρα πράσινη κάρτα για το αυτοκίνητο, εμείς είχαμε όλοι μας διαβατήριο.
    Σε περίπου 5 χιλιόμετρα συναντάς το χωριό κραβάβ που σημαίνει αγελάδα και κράβαρης γελαδάρης, αγοράστε μέλι από εδ'ω στον γυρισμό σας 3 ευρώ το κιλό, σε έναν πάγκο πάνω στο δρόμο.
    Σε περίπου αλλα 1 χιλ συναντάς το μοναστήρι-μπίτολα , βάλτε βενζίνη με 1,07 και πάτε αν θέλετε στο μουσείο τους απέναντι από το μεγάλο πάρκο, πολλά ελληνικά εκθέματα Ηρακλής και άλλα τέτοια, ήταν μια πόλη που την έλεγαν ηράκλεια εκεί κοντά, έχει και αίθουσα με τον κεμάλ ατατούρκ πέρασε κάτι χρόνια και εκεί μετά την θεσσαλονίκη.
    πάτε στο κέντρο της πόλης πάρκάρετε στο ξενοδοχείο επινάλ δωρεάν πάρκιν αν φάτε ακόμα και μια πίτσα, ασφαλές μέρος, αλλάξτε χρήματα σε ανταλλακτήρια εκεί κοντά με το διαβατηριό σας και κάντε μεγάλη βόλτα στο πεζόδρομο της πόλης, πραγματικά είναι όμορφα κάτι σαν την δικια μας παλαιά ασκληπιού με τα παροδοσιακί μαγαζιά όλα φρεσκοβαμένα και προστατευμένα από τη ουνέσκο.
    στον πεζόδρομο υπάρχει μάρκετ μεγάλο και στο περιφερεικό του βερόπουλου μπήτε και χαζέψτε με τις τιμές τους κουλούρι γεμιστό τυπου θεσαλονίκης 10λ του ευρώ, μπακλαβάδεςκαι τουλούμπες 30λ του ευρώ. μην φάτε παχαίνουν .περάστε από τα ψυγεία και χαζέψτε με την τιμή στο γάλα 30λ.
    στο μεγάλο βερο στον περιφερεικό για οχρίδα έχει και άλλα καταστήματα μέσα σαν μικρό εμπορικό κέντρο, εκεί έχει και αλφαμπανκ και στο κεντρο πειραιώς.
    περπατήστε ως το τέλος του μεγάλου πεζόδρομου ,όπου ανο΄λιγει μια μεγάλη πλατεία μην δειτε τι προσπαθούν να φτιάξουν εκεί, περάστε απέναντι το ποτάμι και μπείτε στην παλαιά πολη κάτι σαν δικό μας βαρούσι με τα πολλά καταστήματα και την αγορά της πόλης, αγοράστε ότι θέλετε και πάρτε τον καφέ σας. στο επινάλ έχει και καζίνο και εκέι στον μεγάλο δρόμο καταστήματα με αθλητικά τότε είχε πολύ καλές τιμές αλλά μικρά νούμερα ήταν τέλος εκπτώσεων.
    την άλλη μέρα πήγαμε στην οχρίδα.
    αλλά αυτό θα σας το γράψω αύριο.
    καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα π΄ραγματα δεν είναι ακριβώς έτσι...

    μέλι με 3 ευρώ... αλλά νοθευμένο και καμιά σχέση με μέλι.

    Καταστήματα όπου δεν υπάρχει κανένας υγειονομικός έλενγχος...

    και γενικά προιόντα τύπου και όχι γνήσια.

    Συνάλλαγμα στις τράπεζες γιατί τα ανταλλακτήρια δίνουν πλαστά...

    Στην άκρη του πεζόδρομου που λες μας πλασάρουν τον Φίλιππο για δικό τους...

    Γενικά σαν γείτονες μας βρίζουν και μας κοροιδεύουν...

    το μόνο που αξίζει είναι η βενζίνη... και εδώ και λίγες μέρες αν δεν προσέξεις θα σε κλέψουν στο λογαριασμό.

    Σαν εμπειρία καλά είναι για μια βόλτα λίγων ωρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή