Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Έληξε η κατάληψη του Αμαξοστασίου του Δήμου Τρικκαίων


Αντιπροσωπεία της νέας Δημοτικής Αρχής Τρικάλων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Λάππα, επισκέφθηκε νωρίς σήμερα το πρωί το Αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικκαίων που βρισκόταν σε κατάληψη από συμβασιούχους, μια κατάληψη  ορατή στην πόλη από τα σκουπίδια που ήταν αμάζευτα για μια σχεδόν εβδομάδα.





Εκεί οι δύο πλευρές, επιδεικνύοντας διάθεση διαλόγου, κατάφεραν να βρουν την κοινή συνισταμένη και να λήξει η κατάληψη του Αμαξοστασίου.

Οι συμβασιούχοι, έθεσαν τρία ζητήματα και για τα οποία υπήρξαν δεσμεύσεις από τον κ. Λάππα.

Το ένα ζήτημα ήδη ικανοποιήθηκε αμέσως. Ήταν μια δήλωση που ζητήθηκε από τους συμβασιούχους που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Λάππας και μέσα από την οποία θα επισημαίνονταν η προσφορά όλων των συμβασιούχων στον Δήμο.

«Παραδέχομαι ότι ήταν σημαντική η προσφορά τους στον Δήμο», ήταν η δήλωση του κ. Λάππα.

Το άλλο ζήτημα αφορούσε την καταβολή των δεδουλευμένων, με τους συμβασιούχους να δηλώνουν πως ικανοποιούνται από την δήλωση του κ. Λάππα, ότι θα αναζητηθεί δάνειο μέσα από το οποίο, θα καταβληθεί η οφειλή.

Το τρίτο θέμα, αφορούσε το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων με τον κ. Λάππα να δεσμεύεται ότι με την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα υπάρξει ψήφισμα, μέσα από το οποίο, θα ζητείται στις επικείμενες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος, να υπάρχει σε… προτεραιότητα μοριοδότηση υπέρ της εντοπιότητας και της προϋπηρεσίας, ώστε να υπάρχουν σοβαρές ελπίδες επαναπρόσληψης των συμβασιούχων που εργάστηκαν στον Δήμο, καθώς με τις υπάρχουσες συνθήκες, υπάρχει σοβαρό προβάδισμα στην πρόσληψη για τους ανέργους.

«Με σωφροσύνη, κατανόηση και πίστη στον ουσιαστικό διάλογο, με πνεύμα συνεννόησης και όχι με αδιαλλαξία, θα επιδιώξουμε την λύση του προβλήματος αλλά να αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες και θεσμικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει αθρόες προσλήψεις», ανέφερε ο κ. Λάππας.


trikalanews



Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ.ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή