Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Το e-trikala στην Βαρκελώνη σε συνέδριο εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας (e-health)

Στις εργασίες της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής έκθεσης και συνεδρίου εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας (e-health) μετείχε ο Δ. Τρικκαίων και η Αναπτυξιακή ΟΤΑ «e-trikala AΕ»





Mια ιδιαίτερη τιμητική πρόσκληση έλαβε ο Δήμος Τρικκαίων και η Αναπτυξιακή ΟΤΑ «e-trikala AΕ», για συμμετοχή στις εργασίες της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής έκθεσης και συνεδρίου εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας (e-health) "World of Health IT Conference & Exhibition" καθώς και τις παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια της συνόδου Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο High Level e-Health Conference που διοργανώθηκε από 15 έως 18 Μαρτίου 2010 στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. http://worldofhealthit.org


Η πρόσκληση συμμετοχής από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την κυβέρνηση της προεδρεύουσα χώρας Ισπανίας έγινε λόγω των εφαρμογών e-health που έχει αναπτύξει ο Δήμος και οι δημοτικές του επιχειρήσεις, και αποτελεί αναγνώριση της σημασίας του έργου του Δήμου στον τομέα αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Τρικκαίων λειτουργεί πρόγραμμα Τηλεπρόνοιας με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνιες παθήσεις, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κλπ) σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων αλλά και με ιδιώτες ιατρούς.

Ακόμη συμμετέχει σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το ISISEMD για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών τηλεπρόνοιας ασθενών με άνοια και το πρόγραμμα ΙΝDEPEDENT που θα περιλαμβάνει υπηρεσίες τηλε-ψυχιατρικής μέσω εικονοτηλεφώνων στα πλαίσια των calls PSP-ICT (Pilot B) της ΕΕ.

Τέλος σε συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά κέντρα εφαρμογών e-health και τηλεϊατρικής από 9 Εθνικά Συστήματα Υγείας χωρών της ΕΕ, η Ψηφιακή Κοινότητα των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας ,η 5η ΥΠΕ και ο Δήμος Τρικκαίων, επιλέχθηκε από την ΕΕ να υλοποήσει το εθνικό σκέλος, μετά και απο σχετική έγκριση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , μέσω του πρόγραμματος Renewing Health.

Μέσω του προγράμματος θα επιτευχθεί η καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού προτύπου οργάνωσης τέτοιων υπηρεσιών υγείας που θα χρησιμοποιηθούν για πρωτοβουλίες εθνικής πολιτικής για τις νέες τεχνολογίες στην υγεία και πρόνοια των κρατών μελών της ΕΕ, ενώ θα παρέχονται με τις αρχές του 2011 υπηρεσίες τηλεπρόνοιας σε όλους του Δήμους της Κεντρικής Ελλάδας.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου