Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

E-65: Θετικά τα μηνύματα για δεύτερη είσοδο


Στη χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων με τον Γ.Γ. Υπουργείου Υποδομών




Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Λαμπρόπουλο είχε χθες το πρωί στην Αθήνα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν εκτενώς το θέμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 και το αίτημα των Τρικαλινών για την δημιουργία και μιας δεύτερης εισόδου κατά μήκος του οδικού άξονα που θα κατασκευαστεί, για την πόλη των Τρικάλων.

Τα μηνύματα αναφορικά με την αποδοχή του αιτήματος, είναι θετικά από πλευράς Υπουργείου, ωστόσο περισσότερα θα ειπωθούν στην ημερίδα που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα Τρίκαλα στις 13 Μαρτίου.

θετικό η Υπουργείο Η χθεσινή συνάντηση στην πρωτεύουσα είχε ως θέμα συζήτησης την πρόσβαση στην πόλη των Τρικάλων από και προς τον Ε-65. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, προβλέπεται η κατασκευή μιας και μόνο εισόδου για την πόλη, γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές μέχρι στιγμής αντιδράσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησης λοιπόν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος συζήτησε το θέμα με τον γενικό γραμματέα κ. Λαμπρόπουλο, καταθέτοντας του τα επιχειρήματα αλλά και την μελέτη του έργου που προτείνεται. "Εμείς λέμε ότι μόλις μπαίνουμε στο Νομό Τρικάλων, στον Πηνειό ποταμό, να μπορούμε να έχουμε παράκαμψη για να μπαίνουμε στα Τρίκαλα και από την οδό Καρδίτσης.

Να μη χρειάζεται να πάμε στον κόμβο της οδού Λαρίσης και αφού βγούμε στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Λαρίσης, να περάσουμε όλο τον περιφερειακό δακτύλιο Τρικάλων, να πάμε προς την Πύλη και τα τουριστικά μέρη των Τρικάλων", σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρικκαίων και σχολίασε ότι το αίτημα κρίνεται "απόλυτα επιβεβλημένο".

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι αν ο σταθμός διοδίων που είναι στο Ριζαριό, να έρθει προς Καρδίτσα για να μην χάνουν οι παραχωρησιούχοι, είπε στη συνέχεια ο κ. Ταμήλος και εξήγησε ότι οι λεπτομέρειες για την ακριβή χάραξη του δρόμου θα συζητηθούν στην ημερίδα που έχει Προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Όσο για το αν είναι υλοποιήσιμο ή όχι το αίτημα, σύμφωνα με το Δήμαρχο Τρικκαίων "αυτή τη στιγμή, η νέα πολιτική ηγεσία Υπουργείου υποδομών, ο κ. Ρέππας δηλαδή, κάνει μια συνολική αναθεώρηση όλων των συγκεκριμένων έργων με τους παραχωρησιούχους".

Υπάρχουν δυσχέρειες από την πλευρά των εργολάβων, με το αιτιολογικό ότι οι τράπεζες ζητούν επιπλέον χρήματα, είναι πιθανό να ζητήσουν αναθεωρήσεις συμβάσεων", συμπλήρωσε ο κ. Ταμήλος και συνέχισε λέγοντας: "Εύχομαι να περάσει η οικονομική κρίση και να μην δοκιμαστούν τα έργα ως προς το κόστος και την κατασκευή τους.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των διαπραγματεύσεων, ότι δεν επιβαρύνει την κατασκευή του, οι εργολάβοι μπορούν να το δουν θετικά. Δεν επιβαρύνει πολύ ο συγκεκριμένος κόμβος που προτείνουμε. Το ζητούμενο είναι για αυτούς να μην χάσουν τα έσοδα".

Αδρανή υλικά: υπάρχουν λύσεις Όσο για το έτερο ζήτημα που έχει προκύψει, αυτό της ανάληψης αδρανών υλικών για την κατασκευή του έργου, ο κ. Ταμήλος σχολίασε πως είναι σημαντικό να δοθούν λύσεις που θα ωφελήσουν και δε θα ζημιώσουν την περιοχή. "Ακούστηκε ότι πάνε και αγοράζουν εκτάσεις για να πάρουν το χαλίκι και να μας αφήσουν τρύπες.

Εμείς δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε σε όλη την περιοχή των Τρικάλων να γεμίσουν τρύπες για να πάρουν το χαλίκι οι εργολάβοι", υπογράμμισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και εξήγησε: "Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Προτιμώ να εξαφανιστεί ένα βουναλάκι που δεν έχει καλλιέργειες και δάση, παρά να γεμίσουμε παντού τρύπες. Πρότεινα να καθαρίσουμε τον Πηνειό από τη Σαρακίνα μέχρι και το Μουργκάνι και να πάρουμε το αμμοχάλικο από εκεί, παρά να κερδίσουν λεφτά κάποιοι πονηροί, πουλώντας και ενοικιάζοντας χωράφια και οικόπεδα στις περιοχές δίπλα στο έργο".


Τρικαλινά Νέα - Μαρία Ξηντάρα




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου