Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

«Σοσιαλιστική» νομενκλατούρα - Λαός στη γωνία!


Μπορεί να δυσαρεστήσουμε κάποιους του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», αλλά δεν πειράζει.
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας





Ετυμολογία

νομενκλατούρα < από το ρωσικό nomenclatura ή το γαλλικό nomenclature κατά το λατινικό nomenclatura (la) (=ονομαστικός κατάλογος)

Ουσιαστικό
νομενκλατούρα θηλυκό
1. κατάλογος ονομάτων αξιωματούχων στα σοσιαλιστικά καθεστώτα
2. (κατ' επέκταση) η προνομιούχα κοινωνική τάξη των αξιωματούχων, ιδίως στα σοσιαλιστικά καθεστώτα
3. (μειωτικά) στελέχη που νέμονται αξιώματα και προνόμια


Τάχα, το Πασόκ, μια ζωή (από το 1974 και μετά, μια ζωή δεν είναι;) έπαψε μια στιγμή να δυσαρεστεί την ελληνική κοινωνία και τους Πολίτες της; Πότε με τα τζάκια της, πότε με κάτι… παρενθέσεις - «εκσυγχρονιστικές αναλαμπές», πότε με… αντιπαραθέσεις «υψηλής» ποιότητας με το άλλο κόμμα εξουσίας και αν πάμε ακόμα πιο πίσω, θα δούμε τις ρίζες του τζακιού που υπέγραφαν συμφωνίες (όπως η Βάρκιζα) που χαντάκωσαν την Ελλάδα.

Στη δε «σύγχρονη» πορεία του (1974-2010) αποτέλεσε «άρχοντας» του ψέματος και του βερμπαλισμού, της υποκρισίας και της αρπαγής της νοημοσύνης των Πολιτών, στο όνομα, τάχα, του σοσιαλισμού!! (τρομάρα τους, σοσιαλιστές δεν υπήρχαν ούτε για μια στιγμή, παρά έμποροι ιδεών), αγαπημένο «κίνημα» των ευρωάτλαντων αρπάχτρων με σκοπό όχι μόνο την καταλήστεψη της νοημοσύνης του λαού αλλά και την δολοφονία της Αριστεράς, πάντα στο όνομα του πασοκικού «σοσιαλισμού».

Οι ελπίδες, οι προσδοκίες και τα οράματα μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, αποδείχτηκαν μπούρδες και φούσκες σαν εκείνες που αφήνουν οι αλεπούδες στα χωράφια. Η τυφλή υποταγή του στη βρώμα «Παγκοσμιοποίηση» και στην «ελεύθερη» αγορά («σοσιαλισμός», ντε, σαν δε ντρέπονται), το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ο εξανδραποδισμός του (αν δεν αρέσει να πούμε η δουλοπρέπεια και χαλιναγώγησή του) από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και άλλων βρώμικων-εγκληματικών οργανισμών, να βάλουμε στο πασοκικό καρνέ και τους κλέφτες μεγαλοαπατεώνες που καταλήστεψαν και χρεοκόπησαν την Ελλάδα («σοσιαλιστές» και αυτοί, ντε, σαν δε ντρέπονται) και τέλος να φτάσουμε και στο σήμερα προσθέτοντας το «κερασάκι» της πασοκικής ελίτ, τον -συμπαθέστατο κατά τ’ άλλα- πρωθυπουργό της Ελλάδας και πρόεδρο κ. Γ. Παπανδρέου που αμή τι άλλο αυτός θα μείνει στην ιστορία των μεγαλυτέρων ελίτ του κόσμου σαν ο Έλληνας «σοσιαλιστής», ικανός από κάθε άποψη αρχιτέκτων αποδόμησης της Ελλάδας.

Άξιο απορίας και ερώτημα είναι: Είναι δυνατόν όλοι αυτοί που ανήκουν στο Πανελλήνιο «Σοσιαλιστικό» Κίνημα, βουλευτές, στελέχη, μέλη, οπαδοί και λοιποί κομπάρσοι, να έχουν υποστεί την γάγγραινα της αλλοτρίωσης Ό λ ο ι ; Όλοι αυτοί τι θέλουν τέλος πάντων; Την προκοπή του τόπου τους ή την καταστροφή του; Αυτή η σημερινή κατάσταση τι μας δείχνει; Την προκοπή, την... ευμάρεια, το Κράτος των Πολιτών, τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών ή το Κράτος μπάχαλο που τα κόμματα εξουσίας το έφεραν εδώ που το έφεραν; Θα ορθοποδήσει αυτό το Κράτος, θα ξαναβρεί την πορεία του με τον σημερινό πρωθυπουργό; Η δική μας απάντηση είναι, ότι πρώτα θα πρέπει να δούμε το αφτί μας…

Οι μόνες δυνατές-σωτήριες λύσεις είναι δυο (2): Η πρώτη είναι η επιστροφή των κλεμμένων από τους ληστές νεοδημοκράτες και πασόκους, την κατάσχεση των περιουσιών τους και τη δίκη τους στην πλατεία Συντάγματος να τη δούνε όλοι οι Πολίτες. Η δεύτερη είναι α ν α τ ρ ο π ή της πασοκικής ελίτ και του «πολιτικού» συστήματος γενικότερα.

Α-πλά πράγματα! Αντί να τρέχει στα ευρωατλαντικά γελαδοπάζαρα και να «ερωτοτροπεί» πότε με την Ε.Ε., πότε με τους Αμερικάνους και άλλοτε με το ΔΝΤ ζητώντας ελεημοσύνη (έτσι το βλέπουμε εμείς και ντρεπόμαστε για το κατάντημα, όπως ντρεπόμαστε για το ύφος και το ήθος και λυπούμαστε πραγματικά που δεν δίνει το στίγμα του Έλληνα πρωθυπουργού, που δεν μοιάζει όχι τους προκατόχους του, αλλά τους προγόνους μας που χύσανε το αίμα τους γι’ αυτή τη ριμάδα την Ελλάδα, που από το 1974 μέχρι σήμερα την έσυραν και τη σέρνουν σαν σκισμένη πατσαβούρα στα μοντέρνα σκλαβοπάζαρα των… σύγχρονων κοινωνιών-πολιτειών της δύσης. Έχει κότσια να τα κάνει αυτά ο πρωθυπουργός;

Την επιστροφή των κλεμμένων από τους ληστές νεοδημοκράτες και πασόκους που όλοι οι Πολίτες φωνάζουν, που πάει καιρός πλέον που πάψανε να είναι δυσαρεστημένοι αλλά αγανακτισμένοι και οργισμένοι. Ας μας απαντήσει κάποιος ελεύθερος και αξιοπρεπής και κυρίαρχος-αφέντης ΝΟΥΣ πως εμείς είμαστε εκτός τόπου και χρόνου και όχι το Πασόκ!! Εν κατακλείδι: Εκ της επιβολής των ανήθικων τριτοκοσμικών και αυταρχικών πραγμάτων επισημαίνεται ότι εδώ το Πασόκ υπό την πρωθυπουργία και προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε το έργο του στο ακέραιο. Η κυριολεκτική οικονομική αφαίμαξη της ελληνικής κοινωνίας οδεύει προς το τέλος της.

Και όχι μόνο. Πέρα από την οικονομική εξαθλίωση που ο βλάκας (έτσι τον θέλουν, βλάκα ή πρόβατο) Έλληνας Πολίτης θα πληρώνει μέχρι την πλήρη στρωματοποίηση του, επιπλέον θα μείνει αν όχι βλάκας, θεατής στα εθνικά μας προβλήματα που θα ακολουθήσουν,(ακολουθούν) πού αυτή τη φορά, χάρη στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, θα βρεθούν οι «λύσεις» τους. Αυτά για το εν λόγω Πανελλήνιο «Σοσιαλιστικό» Κίνημα που από το ξεκίνημά του έδειξε τις πονηρές κα ανθελληνικές προθέσεις του σε βάρος και της Χώρας και του λαού.

Θα κλείσουμε με ένα μικρό απόσπασμα από το «Κραυγές στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα!» 12-2000, αφιερωμένο στον υγιή Πολίτη. «Χρόνια τώρα σας κράζω, φωνάζω μάταια και υπομένω ως τούτες τις στιγμές να δω το θαύμα σας. (Σας θυμίζω πως βρισκόμαστε στο ξεκίνημα τού 21ου αιώνα) Θα ήθελα, τώρα, να σας δω γιατρούς, να τρέχετε, να θεραπεύετε Να σας δω σοφούς, με σηκωμένες τις σημαίες της συμφιλίωσης και της ειρήνης Να σας δω ιεραπόστολους να κηρύσσετε το ευαγγέλιο της ζωής Να σας δω απόγονους του Περικλή / Να σας δω σκυταλοδρόμους να τρέχετε παντού με τους πυρσούς του πνεύματος αναμμένους / Να σας δω ρυθμιστές, δραγάτες, κηπουρούς, να φροντίζετε τη σπορά, το θέρο, τη μοιρασιά / Και να δω να κυλούν σα νερό οι καρποί πανταχού!

Μα σας βλέπω αδιάφορους, ψυχρούς και παγωμένους Και σας θωρώ, ναι μεν ζωντανούς, μα πιότερο πεθαμένους Με πουλημένη την ψυχή στο σατανά / Και με τα σχέδιά του βαθιά στα λογικά σας Κι έτσι μπορείτε ν’ ανοίγετε αράδα /Πα στους ανθρώπους και Πλανήτη μας πληγές Συμπυκνωμένες, τις κάνετε, αχρείοι / Και μεταβάλλονται σε χρήμα και φωτιά Χρήμα για σας, χλιδή, αίσχος, δόλος και αμαρτία και βογκητά δυσβάσταχτα δικά μας Μα και φωτιά μας και τ’ άναμμα θα φτάσει Δε μάθατε, ω άθλιοι, πως η φωτιά δε στέκεται στη φούχτα και όλους θα σας κάψει!» Και να φωνάζει, άμοιροι, η ίδια η καρδιά σας: «Σταματήστε!» ουρλιάζει αδιάκοπα, «σταθείτε, θυμηθείτε Ποιοι είστε, πούθε έρχεστε, τι θέλετε, πού πάτε;»

………. Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Μάρτης 17 2010 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου