Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Άσκηση ετοιμότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών υπερχείλισε ο ποταμός Ληθαίος στο ύψος των Καρυών και Φλαμουλίου όπισθεν ΤΕΦΑΑ με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγειοι χώροι κατοικιών, βιοτεχνιών, σχολείων της περιοχής καθώς και το υπόγειο των ΤΕΦΑΑ.





Επίσης αγνοούνται οι επιβάτες Ι.Χ. που παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού στην προσπάθειά τους να διασχίσουν γεφύρι της περιοχής.

Όλα τα παραπάνω ήταν το σενάριο άσκησης ετοιμότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και την οποία παρακολούθησε και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Αθανάσιος Μπέης.


Στην άσκηση συμμετείχαν όλες οι υπηρεσίες των Τρικάλων, 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων με 12 άντρες και οχήματα όμορων υπηρεσιών Καλαμπάκας, Μουζακίου, Πύλης, Καρδίτσας, Οιχαλίας, καθώς επίσης και δύο οχήματα της ΕΜΑΚ Λάρισας.

Η άσκηση ήταν σχετική με ακραία καιρικά φαινόμενα δυνατούς ανέμους και πλημμύρες όπως και διάσωση ατόμων που κινδύνευαν.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθανάσιος Μπέης ανέφερε:

«Είναι μια άσκηση πλημμυρών και ακραίων καιρικών φαινομένων, στο υποθετικό αυτό σενάριο επεμβαίνουν όλες οι υπηρεσίες του Νομού Τρικάλων, καθώς επίσης και μερικές του Νομού Καρδίτσας, όπως και η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας, πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι, οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να αναπτύξουν τον βαθμό συνεργασίας και της αποτελεσματικότητάς τους ούτως ώστε να γίνουμε ακόμη πιο χρήσιμοι στην κοινωνία».





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου