Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Νέες κυκλοφορίες και προτάσεις μας στη λογοτεχνία για τον μήνα Μάρτιο


Για την καλύτερη πληροφόρησή σας , στέλνουμε αυτό το ενημερωτικό με τις νέες κυκλοφορίες που ξεχωρίσαμε,για το μήνα που διανύουμε.
Ασκληπιού 15 | 42100 Τρίκαλα | τηλ & FAX 24310 26967 | email: info@tsiopelakos.gr | website: www.tsiopelakos.gr





Τίτλος: Απόψε δεν έχουμε φίλους
Συγγραφέας : Νικολαΐδου, Σοφία


Ένα μυθιστόρημα για τρεις γενιές Ελλήνων (1934-2008) που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους, την ώρα που η Ιστορία δείχνει τα δόντια της. Γονείς και παιδιά, φοιτητές, μαθητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μπακάληδες και αλάνια, γιαγιάδες και υπάλληλοι, συνδικαλιστές και ουδετερόφιλοι μαθαίνουν επώδυνα πως πρώτα κοιτάς πού χύθηκε το αίμα σου και ύστερα διαλέγεις πλευρά. Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος απόφαση, όταν ο κόσμος γύρω καίγεται; Ένα πολυπρόσωπο, πολυεπίπεδο μυθιστόρημα.




Τίτλος: Δεκαέξι - Μυθιστόρημα
Συγγραφέας : Κορτώ, Αύγουστος


6 Μαρτίου 1953. Λίγες ώρες μετά την αναγγελία του θανάτου του Στάλιν, ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης Πιοτρ Ραμπίνοβιτς αυτοκτονεί, αφήνοντας ως κύκνειο άσμα του το Δεκαέξι: μια συμφωνία που θεωρείται ύποπτη για το -δίχως προηγούμενο- κύμα αποσκιρτήσεων που μεταδίδεται απ' άκρη σ' άκρη του ανατολικού μπλοκ, έπειτα από συναυλίες, παράνομες ηχογραφήσεις και αναμεταδόσεις. Φοβούμενοι ότι η διαβρωτική, αντιδραστική επίδραση του Δεκαέξι μπορεί να αποβεί μοιραία για την ασθμαίνουσα Σοβιετική Ένωση, η Κα Γκε Μπε και το Πολίτμπιρο αναθέτουν στον Αλεξέι Σαμοϊλένκο -στενό συνεργάτη και προστατευόμενο του Ραμπίνοβιτς- την εξακρίβωση του μουσικού αυτού μυστηρίου, που φαίνεται ν' απειλεί την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων. Έτσι ο Αλεξέι θα αποδυθεί σ' ένα φρενιασμένο.



Τίτλος: Μερσέντες Χιλ
Συγγραφέας : Δημουλίδου, Χρύσα


Η Μερσέντες Χιλ, μια νεαρή και πάμφτωχη κοπέλα, γίνεται η διασημότερη ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου στην Αμερική του 1930. Η απαράμιλλη ομορφιά και το ταλέντο της αφήνουν άναυδο όποιον την αντικρίζει. Κι εκείνη, σαν βασίλισσα, απολαμβάνει απ' το θρόνο της όλα όσα της προσφέρουν τα νιάτα της. Οι άνδρες την ερωτεύονται με πάθος, απλώνοντας την καρδιά τους και τις περιουσίες τους στα πόδια της. Η δική της καρδιά όμως είναι δοσμένη μόνο στην καριέρα της. Μέχρι που ένας άνδρας ξυπνάει για πρώτη φορά μέσα της έναν πρωτόγνωρο έρωτα... Και μια μέρα η Μερσέντες, διαπιστώνοντας ότι η ανελέητη φθορά του χρόνου.




Τίτλος: Η χώρα, όπως είναι
Συγγραφέας : Ford, Richard


Η "Χώρα", όπως είναι λαμβάνει χώρα στην Αμερική το φθινόπωρο του 2000, όταν η επαγγελματική επιτυχία του Φρανκ Μπάσκομπ ως μεσίτη ακινήτων στην ακτή του Τζέρσεϋ τού επιτρέπει να χαρεί και να αποδεχτεί τη "Μόνιμη Περίοδο", όπως ονομάζει, εύθυμα, τη μέση ηλικία. Καθώς όμως το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών εμφανίζεται αμφίρροπο και η (σχεδόν) οικογενειακή συγκέντρωση για την Ημέρα των Ευχαριστιών διαγράφεται απειλητική μπροστά του, μαζί με την κρίση τόσο στον γάμο του όσο και στην υγεία του, ο Φρανκ ανακαλύπτει πως η "Μόνιμη Περίοδος" είναι γεμάτη απρόβλεπτους κινδύνους. Ένα μυθιστόρημα συναρπαστικό, σπαρακτικό και αστείο ταυτόχρονα, με έντονα τα στοιχεία της έκπληξης και του στοχασμού. Το 1986, με τον "Αθλητικογράφο" ο Ρίτσαρντ Φορντ εγκαινίασε έναν κύκλο μυθιστορημάτων.




Τίτλος: Vampire Diaries: Το ξύπνημα
Συγγραφέας : Smith, L. G.


Ένα θανάσιμο ερωτικό τρίγωνο. Ελένα: το χρυσό κορίτσι, η αρχηγός, η μοναδική που μπορεί να έχει όποιο αγόρι θελήσει. Στέφαν: μελαγχολικός και μυστηριώδης, φαίνεται να είναι ο μόνος που μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της Ελένα, ακόμη κι όταν προσπαθεί να την προστατεύσει από τα τρομακτικά γεγονότα που στοιχειώνουν το παρελθόν του. Ντέιμον: σέξι κι επικίνδυνος, ζει για να εκδικηθεί τον Στέφαν, τον αδελφό του που τον πρόδωσε. Αποφασισμένος να κάνει την Ελένα δική του, δε θα διστάσει να σκοτώσει οποιονδήποτε μπει στο δρόμο του για να τα καταφέρει. Στην Ιταλία της Αναγέννησης, δυο αδέλφια ερωτεύονται μια νεαρή βρικόλακα που δίνει και τους δύο το αίμα της.




Τίτλος: Περιπλανώμενο αστέρι
Συγγραφέας : Le Clezio, Jean Marie Gustave


Το καλοκαίρι του 1943, σε κάποιο μικρό χωριό της νότιας Γαλλίας που έχει μετατραπεί σε γκέτο για τους Εβραίους, η έφηβος Εσθήρ, ανακαλύπτει τι σημαίνει να είναι κανείς Εβραίος εν καιρώ πολέμου και βιώνει το φόβο, το θάνατο και την ταπείνωση. Μετά τη λήξη του πολέμου, μαζί με τη μητέρα της, επιβιβάζεται σ' ένα υπερφορτωμένο από κόσμο πλοίο, με προορισμό το νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ, όπου θα ανακαλύψει τη θρησκεία και τη δύναμη της προσευχής. Φτάνοντας, θα συναντηθεί φευγαλέα, σαν μέσα σ' ένα όνειρο, με τη Νετζμά, ένα κορίτσι της ηλικίας της, που αναγκάζεται ως Παλαιστίνια να εγκαταλείψει τον τόπο της και να πάρει το δρόμο της εξορίας για κάποιο προσφυγικό καταυλισμό.






Τίτλος: Τη νύχτα που γύρισε ο χρόνος
Συγγραφέας : Baxer, Noelle


Έχει μπροστά της μια ολόκληρη νύχτα για να κάνει μια καινούργια αρχή... Γι' αυτή τη νύχτα επιλέγει να επιστρέψει στις ρίζες της, στην Κερασούντα του Πόντου. Σε ένα μοναχικό καφενείο, καθισμένη απέναντι από τον Τούρκο ξάδερφό της Σερχάτ, για να βυθίζεται στα θαλασσιά μάτια του που της θυμίζουν τη γιαγιά της, η Σουλτάνα περιμένει να πέσει το σκοτάδι για να ξεκινήσει, με οδηγό της το σήμερα, την κατάβαση σε γεγονότα παλιά, ανθρώπους που πέρασαν, κομμάτια Ιστορίας, μνήμες, συναισθήματα. Με την ελπίδα ότι την αυγή θα ξημερώσει μια νέα μέρα. Τη νύχτα που γύρισε ο χρόνος, τη νύχτα που γίνεται πενήντα χρόνων και ξεκινάει το δεύτερο μισό της ζωής της, θα συναντήσει το παρελθόν της και θα απελευθερωθεί.



Τίτλος: Εγώ η Αλίκη, μια φορά κι έναν καιρό
Συγγραφέας : Benjamin, Melanie


Μια ιστορία αγάπης και μυστηρίου, το μυθιστόρημα "Εγώ η Αλίκη, μια φορά κι έναν καιρό" της Μέλανι Μπέντζαμιν διαπλέκει με εξαιρετικό τρόπο την πραγματικότητα με τον μύθο για να μας μεταδώσει το παθιασμένο πνεύμα μιας γυναίκας που έμεινε περισσότερο γνωστή με το μυθιστορηματικό alter ego της. Η συγγραφέας προσπαθεί, βασιζόμενη σε ιστορικά γεγονότα, να ξαναζωντανέψει τον βίο της διασημότερης λογοτεχνικής ηρωίδας, της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων. Η αφήγηση ξεκινά όταν ένα αμερικάνικο πανεπιστήμιο καλεί την ογδοντάχρονη πια Αλίκη, μαζί με έναν άλλον διάσημο λογοτεχνικό ήρωα, τον Πίτερ Παν, για να την τιμήσει.

Ο συγγραφέας του βιβλίου της, ο Λιούις Κάρολ, έχει πεθάνει εδώ και δεκαετίες, και η ίδια έχει αναγκαστεί να πουλήσει το αντίτυπο που της είχε χαρίσει για να σώσει.






Ασκληπιού 15 | 42100 Τρίκαλα | τηλ & FAX 24310 26967 | email: info@tsiopelakos.gr | website: www.tsiopelakos.gr








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου