Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Βλαχογιάννης: Κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση σχολικών μονάδων του νομού μας

Η φημολογία ότι υπάρχει πρόταση για κατάργηση κάποιων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα Γυμνασίων της περιφέρειας του Νομού Τρικάλων, έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.




Την Πέμπτη 4-3-2010 το προεδρείο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων συναντήθηκε με το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και συζήτησαν αυτό το θέμα. Όπως ειπώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι είναι κάθετα αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αν επιχειρηθεί θα τους βρει απέναντι.

Μετά την συνάντηση ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Υπάρχει μια φημολογία ότι προτάθηκε στην Κεντρική Διοίκηση το κλείσιμο κάποιων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κυρίως Γυμνασίων περιφερειακών του Νομού μας. Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνει με τη νόμιμη διαδικασία, δηλαδή να υπάρξει σχετική εισήγηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας, να αποφασίσει περί τούτου η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να έχουμε εισήγηση προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο, το οποίο έχει αποφασιστικό λόγο για την ίδρυση ή κατάργηση σχολικών μονάδων.

Αυτά όλα δεν έγιναν και είναι απορίας άξιον πως έγινε αν έγινε τέτοια πρόταση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών οργάνων του Νομού μας. Προφανώς και είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση σχολικών μονάδων σε μια εποχή που ερημώνει η περιφέρεια αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο θα μας βρει απέναντι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων ανέφερε:

«Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζω αν υπάρχει έγγραφο και να ζητά το κλείσιμο ή την αναστολή λειτουργίας κάποιων σχολείων, όμως φημολογείται έντονα ότι ίσως έχει επιχειρηθεί κάτι τέτοιο από θεσμικούς παράγοντες εκτός Νομού Τρικάλων και πιθανόν από την Περιφέρεια χωρίς όμως να είμαι σίγουρος για κάτι τέτοιο.

Σαν ΕΛΜΕ Τρικάλων είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο διότι θα μας γυρίσει αιώνες πίσω στην Τουρκοκρατία και στο σκοταδισμό».







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου