Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Εξαιρετική η συναυλία «Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά»


Από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής. Συγκίνησε τους τρικαλινούς





Μια εξαιρετική συναυλία με έντονες συγκινήσεις απόλαυσε το τρικαλινό κοινό που κατέκλυσε κυριολεκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων την Κυριακή 28/2. Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, υπό τη Δ/νση του μαέστρου κ. Ανδρέα Τσέγα, πρόσφερε ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά…», ένα νοσταλγικό οδοιπορικό στο ελαφρό ελληνικό τραγούδι που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στις καρδιές και αξέχαστο σε όλους.


Παραυρέθηκαν ο κ. Μιχάλης Ταμήλος Δήμαρχος Τρικκαίων, ο κ. Δημήτρης Παζαίτης Αντιδήμαρχος Τρικκαίων και μέλος του Δ.Σ. του ΠΟΔΤ , η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΟΔΤ κ. Νικολέτα Μπρουζούκη, η κ. Πόπη Ντιροκάλτση Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Π.Ο.Δ.Τ., ο κ. Στέφανος Γκότζιας και ο κ. Νικόλαος Σούλιος μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Δ.Τ.


Στη συναυλία συμμετείχαν οι αξιόλογοι τρικαλινοί τραγουδιστές Θάλεια Σακαλιά, Ιφιγένεια Καραγκούνη, Θωμάς Σιώμος, Νίκος Κεραμιώτης, Άρης Φαλιάγκας οι οποίοι συνεπήραν το κοινό σε νοσταλγικά μουσικά μονοπάτια γεμάτα με το άρωμα αλλοτινών εποχών, και δεν ήταν λίγες οι στιγμές που όλοι μαζί τραγουδιστές και κοινό ενώθηκαν σε μια παρέα και τραγούδησαν… Το πρόγραμμα διανθίστηκε με επεξηγηματικά κείμενα τα οποία επιμελήθηκε ο κ. Θωμάς Σιώμος. Αναφέρονταν στο ελληνικό ελαφρό τραγούδι και παρουσίαζαν στο κοινό την εξέλιξη και τις μορφοποιήσεις του ανά δεκαετία. Η ηθοποιός κ. Αντονέλλα Χήρα τα αφηγήθηκε με ένα ιδιαίτερο αισθαντικό τρόπο, μεταφέροντας νοερά το κοινό στις εποχές εκείνες.



Έπαιξαν οι μουσικοί:
Μπουζούκι : Λίνος Νίκος, Γιώργος Ρέτος, Φλάουτο : Χριστίνα Αλεξανδρή, Λιάνα Μήνια, Βιολί : Βάσω Καραθανάση, Βιολί: Ζωή Μοραίτη, Σπύρος Μπέκος, Δημήτρης Μπέλλος, Πλήκτρα : Γιώργος Παππάς, Πιάνο : Ανδρέας Τσέγας, Ηλεκτρική κιθάρα : Γιώργος Αλεξανδρής, Κρουστά : Μιχάλης Ρέτος , Μπάσο : Κώστας Λάμπας,


Ντράμς : Θωμάς Μαυρατζάς, Τρομπέτα : Κώστας Χαραλάμπους, Στέλιος Τεντολούρης

Διδασκαλία μπουζουκιών : Νίκος Λίνος

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ : ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΓΑΣ

Το πρόγραμμα περιελάμβανε συνθέσεις των Αττίκ, Γιώργου Μουζάκη, Κώστα Γιαννίδη, Κώστα Κοφινιώτη, Χρίστου Γιαννακόπουλου, Αλέκου Σακελλάριου, Κώστα Καπνίση, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Χατζηνάσιου κα.


Μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα τραγούδια:

Λες και ήταν χθες, Μάμπο Μπραζιλέϊρο, Σε μαγικά νησιά, Της μιας δραχμής τα γιασεμιά, Τα δυό σου χέρια, Μαρία, Άστο το χεράκι σου, Εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζει, Το τραμ το τελευταίο, Τόσα καλοκαίρια, Η πρώτη μας νύχτα, Ένας ουρανός, Καλωσόρισες έρωτα, Άσε με να φύγω, Ποιός θα συγκριθεί μαζί σου, Σαν ένα όνειρο κα.

Η συναυλία αποτέλεσε μέρος των προγραμματισμένων αφιερωμάτων που πραγματοποιεί η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων με μαέστρο τον Ανδρέα Τσέγα. Τα αφιερώματα αυτά αναφέρονται κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο συνθέτη, στιχουργό, τραγουδοποιό, καλλιτέχνη που με το έργο του προσέθεσε στην εξέλιξη της μουσική τέχνης και άφησε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του. Επιπλέον παρουσιάζονται μουσικά ρεύματα, γενιές, θέματα, τα οποία χαρακτήρισαν μια ολόκληρη εποχή. Έτσι το τρικαλινό κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει γνωστές και άγνωστες σελίδες από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή και να ανανεώσει την επαφή του με τον κόσμο της μουσικής.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου