Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ερώτηση Ν. Λέγκα για τις καθυστερήσεις στο φράγμα Νεοχωρίτη.

Τους λόγους καθυστέρησης της αξιολόγησης των προσφορών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης της οριστικής τεχνικής μελέτης για το φράγμα στο Νεοχωρίτη ποταμό, ζητά από την κυβέρνηση ο Ν. Λέγκας.






Ο πρώην Υφυπουργός, με ερώτησή του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Μπατζελή, τονίζει ότι οι πρόσφατες πλημμύρες στη θεσσαλική πεδιάδα, σε περιοχές οι οποίες σε άλλες περιόδους πλήττονται από την ξηρασία, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της απουσίας σημαντικών ρυθμιστικών έργων για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επικαλείται και το υπόμνημα του Δήμου Οιχαλίας, στο οποίο υπογραμμίζονται οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, εξαιτίας του ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη η επιτροπή που ορίζει ο Νόμος.


Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 16-12-2009, διεξήγαγε διαγωνισμό για την εκπόνηση της Οριστικής Τεχνικής Μελέτης κατασκευής του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού, με προεκτιμώμενη αμοιβή 1.937.387,32 ευρώ, και δέκα εταιρείες εκπόνησης μελετών, κατέθεσαν προσφορές.


Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση για το νομό και για την ορθή διαχείριση των υδάτων, επισημαίνει στην παρέμβασή του ο Τρικαλινός πολιτικός.



Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων

Θέμα: Καθυστερήσεις στη διαδικασία μελέτης και κατασκευής του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού.


Οι πρόσφατες πλημμύρες στη θεσσαλική πεδιάδα, σε περιοχές οι οποίες σε άλλες περιόδους πλήττονται από την ξηρασία, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της απουσίας σημαντικών ρυθμιστικών έργων για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Αναμφισβήτητα, η δρομολόγηση κατασκευής του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού θα συνέβαλε στην βελτίωση της περιγραφείσας κατάστασης.

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, προκαλούν την ανησυχία των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 16-12-2009, διεξήγαγε διαγωνισμό για την εκπόνηση της Οριστικής Τεχνικής Μελέτης κατασκευής του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού, με προεκτιμώμενη αμοιβή 1.937.387,32 ευρώ, και ενώ δέκα εταιρείες εκπόνησης μελετών, κατέθεσαν προσφορές, η αξιολόγηση τους δεν έχει αρχίσει, γιατί δεν συγκροτήθηκε ακόμη η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών.

Επειδή το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση, για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων στη θεσσαλική πεδιάδα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κατασκευή του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού;
2. Για ποιους λόγους καθυστερεί η αξιολόγηση των προσφορών του συγκεκριμένου έργου;
3. Πότε προβλέπεται να αρχίσει η αξιολόγηση και πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης της οριστικής τεχνικής μελέτης του έργου;

Νίκος Λέγκας


Βουλευτής Ν. Τρικάλων
Νέα Δημοκρατία




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου