Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

«Μάνα είναι μόνο… ένας»

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη ανταπόκριση από το θεατρόφιλο κοινό συνεχίζονται στο Θέατρο Τεχνών Λάρισας οι παραστάσεις της τρελής κωμωδίας των Γιάννη Καλατζόπουλου – Γιούρι Στούπελ, «Μάνα είναι μόνο… ένας», βασισμένη στο θεατρικό κείμενο των Ζ.Ζ. Μπριγκέρ – Μ. Λασένγκ.





Λίγα λόγια για το έργο

Τι μπορεί να συμβεί όταν οι φιλοδοξίες ενός πολιτικού έρχονται σε άμεση σύγκρουση με την εξωφρενική αποκάλυψη του μυστηρίου της προ 20ετίας εξαφάνισης της γυναίκας του και μητέρας του μονάκριβου γιού του; Τα πάντα, ή για να παραφράσουμε τη λαϊκή σοφία… βρίσκει η μάνα το παιδί και το παιδί τη… μάνα!
Η τρελή κωμωδία των Γιάννη Καλατζόπουλου – Γιούρι Στούπελ, «Μάνα είναι μόνο… ένας», βασισμένη στο θεατρικό κείμενο των Ζ.Ζ. Μπριγκέρ – Μ. Λασένγκ, ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Τεχνών, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Αίαντα Μανθόπουλου.


O Αλμπέρ ένας φιλόδοξος γάλλος πολιτικός ετοιμάζεται να παντρευτεί την επί 20ετίας ερωμένη του Ματίλντ. Ο γάμος του ταυτίζεται με τις επερχόμενες εκλογές, που είναι σίγουρο πως θα τοποθετήσουν το κόμμα του στην εξουσία και τον ίδιο σε υπουργική καρέκλα, αλλά και με το γάμο του μονάκριβου γιού του, Λουί, με την κόρη ενός ισπανού μεγιστάνα, αποφέροντας του τεράστια οικονομική και πολιτική στήριξη. Η καλομελετημένη εξέλιξη της προσωπικής ζωής και της καριέρας του αδίστακτου πολιτικού δεν τον εμποδίζει, ωστόσο, να διατηρεί ερωτικές σχέσεις και με τη σουηδή υπηρέτρια του σπιτιού του, Υακίνθη, χωρίς να γνωρίζει πως η σπιρτόζα νεαρή οικονόμος προσφέρει τις ίδιες… υπηρεσίες και στο γιο του, Λουί.


Τα σχέδια του Αλμπέρ ανατρέπει τις παραμονές των διπλών γάμων ο αμερικανός Συνταγματάρχης Φράνγκ, που φτάνει στο σπίτι του με πρόφαση τη συνεργασία της υπηρεσίας του με τον Αλμπέρ. Κάτω από το αυστηρό παρουσιαστικό του ο Συνταγματάρχης κρύβει ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο… παρελθόν, το οποίο και θα αποκαλύψει, δίνοντας ταυτόχρονα λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της συζύγου του Αλμπέρ, πριν από 20 χρόνια.
Ο Αλμπέρ, ο Συνταγματάρχης Φράνγκ, η Ματίλντ και ο Λουί, υπό το άοκνο βλέμμα και αυτί της Υακίνθης στην κλειδαρότρυπα θα εμπλακούν σε μια σειρά από εξωφρενικές παρεξηγήσεις και κωμικές καταστάσεις, για να φτάσουν σε ένα απρόσμενο, αλλά και απόλυτα ξεκαρδιστικό happy end!
Εκρήξεις γέλιου σε ένα ξεκαρδιστικό το κωμικό σκηνικό στο πλαί8σιο της νέας παραγωγής του Θεάτρου Τεχνών Λάρισας.

Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Αίαντας Μανθόπουλος
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Σχεδιασμός σκηνικών: Λίνα Μότσιου
Επιμέλεια κοστουμιών: Κων/να Παπαλεξανδρή
Χορογραφίες - κίνηση: Έφη Δαούλα
Φωτισμοί: Πασχάλης Λόκας
Ζωγραφική σκηνικού: Κώστας Δελλής
Κατασκευή σκηνικών: Στέλιος Μπουρλής
Βοηθός σκηνοθέτη: Φανή Χουλιάρα
Παίζουν: Αίαντας Μανθόπουλος, Στέλιος Ντικούλης, Στέλλα Τσιάτσιου, Βασιλική Δούφα, Γιώργος Αλβανός.

Παραστάσεις: Πέμπτη λαϊκή στις 21.00, με εισιτήριο 10 ευρώ, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακές στις 20.00.
Ισχύουν εργατικά και εισιτήρια Ο.Γ.Α.
Κρατήσεις θέσεων 11.00-13.00 και 18.00-21.00, στο τηλέφωνο του θεάτρου 2410 - 534313.







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου