Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Είχαν «ξεχάσει» τα Μετέωρα σε φυλλάδιο για την Εγνατία Οδό !



Διάβημα διαμαρτυρίας της Νομαρχίας για να εκδοθεί νέο.





Είχαν «ξεχάσει» να συμπεριλάβουν τα Μετέωρα στο φυλλάδιο που κυκλοφόρησαν οι 13 φορείς -κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- μέσω της προγραμματικής σύμβασης, που υπέγραψαν, για την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού.

Αυτό αποκάλυψε χθες ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, μια εξέλιξη για την οποία όπως τόνισε στη συνέχεια αντέδρασε η νομαρχία Τρικάλων απειλώντας με αποχώρηση από τη σύμβαση. Τελικά επανεκδόθηκε καινούργιο φυλλάδιο στο οποίο απεικονίζονται και τα Μετέωρα.


Στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι στην προγραμματική σύμβαση για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, που φέρει τον τίτλο "Εγνατία, Τουρισμός", καθορίζεται ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλομένων μερών και προσδιορίζονται οι τρόποι και οι διαδικασίες υλοποίησής της, ώστε το σημαντικό αυτό έργο υποδομής να αξιοποιηθεί κατάλληλα και προς όφελος των περιοχών από τις οποίες διέρχεται, έτσι ώστε να μην αφαιρεί από τους νομούς αλλά να προσθέτει και να αποτελεί πόλο και άξονα ανάπτυξης.

Η Εγνατία Οδός θα πρέπει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πέρα από τη μεταφορική της αξία, να συμβάλλει στην ενιαία - ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη των περιοχών από τις οποίες διέρχεται, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής οικονομίας, με τη συστηματική προβολή τους ως τουριστικού προορισμού.

Οι 13 φορείς, που υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού είναι οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Ξάνθης, Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Τρικάλων, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - ΑΝΚΟ.

[ΠΗΓΗ]



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου