Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Έναρξη των χειμερινών παραστάσεων μαριονέτας στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο


Δημοτικό θέατρο Σκιών του ΠΟΔ Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με το έργο « Η Μικρή Νεράιδα ».




Το Δημοτικό Κουκλοθέατρο – Δημοτικό Θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ με εμψυχωτή τον κ. Νίκο Τζίκα πραγματοποιεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και ώρα 5.30 μ.μ., την έναρξη των καινούργιων παραστάσεων μαριονέτας στις μόνιμες εγκαταστάσεις στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48).
Η έναρξη του χειμερινού κύκλου θα γίνει με το έργο « Η Μικρή Νεράιδα ». Ο εμψυχωτής κ. Νίκος Τζίκας θα περιβάλλει την αφήγηση με την συνοδεία της κιθάρας του, ενώ η πλοκή του έργου θα διεξάγεται με την ίδια τη συμμετοχή των παιδιών. Ο συνδυασμός τεχνικών εμψύχωσης και κίνησης, θα ταξιδέψει τα παιδιά στον κόσμο του παραμυθιού.
Στόχος του να προσφέρει στο παιδί ποιοτική ψυχαγωγία, μέσα από πολλαπλές βιωματικές δραστηριότητες και χάρη στη καινούργια τεχνοτροπία της μαριονέτας, σε ένα χώρο που πληρεί τις σύγχρονες κτιριακές προδιαγραφές.
Το πρώτο θέατρο του παιδιού, είναι το κουκλοθέατρο. Στην κουκλο-θεατρική σκηνή, ο μικρός θεατής ζει τον φανταστικό αλλά και τον πραγματικό του κόσμο. Κατά τη διάρκεια της παράστασης όχι μόνο ψυχαγωγείται, αλλά και παίρνει γνώσεις για την κοινωνία στην οποία ζει. Το σενάριο της παράστασης του κουκλοθέατρου δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να οξύνει την κρίση, τη μνήμη, τη φαντασία, την παρατηρητικότητα αλλά και την αισθητική του.

Οι παραστάσεις μαριονέτας θα δίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, 5.30 μ.μ.

Όλες οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε μαθητές Δημοτικού. Η συμμετοχή τους είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες : Π.Ο.Δ.Τ. 24310-76613, Δ.Κ.-Δ.Θ.Σ. 24310-73066





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου