Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά σε εξώσεις των ενοικιαστών δημοτικών καταστημάτων που οφείλουν ενοίκια


Σε εξώσεις προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων στους ενοικιαστές δημοτικών καταστημάτων που οφείλουν ενοίκια.





Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να χρησιμοποιήσει δραστικά μέσα, αφού οι επαγγελματίες, οι οποίοι παρά τις αλλεπάλληλες προθεσμίες που έχουν δοθεί, δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δήμου και δεν έχουν προβεί στην αποπληρωμή ή ρύθμιση των οφειλών τους από ενοίκια δημοτικών καταστημάτων.

Όπως μας ενημερώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παναγιώτα Βράντζα δεν υπάρχουν πια περιθώρια κι ο Δήμος προχωρά σε εξώσεις των επαγγελματιών που δεν προσήλθαν να πληρώσουν τα οφειλόμενα ενοίκια. Για την απόφαση αυτή θα ενημερωθεί η Δημαρχιακή Επιτροπή στην επόμενη συνεδρίασή της προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, ενώ ήδη η Νομική Υπηρεσία έχει λάβει εντολή να κινήσει τη διαδικασία έξωσης.

Μόλις πέντε

Εκείνο που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι από το σύνολο των 25 επαγγελματιών ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους μόλις οι 5.

Οφειλές

Να επισημάνουμε ότι οι συγκεκριμένες οφειλές από το 2001 έως και σήμερα κυμαίνονται στις 320.000 ευρώ περίπου. Επίσης, σύμφωνα με την κ. Βράντζα, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού οφείλεται από ιδιώτες ενοικιαστές των δημοτικών καταστημάτων της αγοράς στο ισόγειο της Νομαρχίας.

Απροθυμία

Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν οι επαγγελματίες υπήρξαν το ίδιο απρόθυμοι στο κάλεσμα της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων για να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους κι ελάχιστοι εξ αυτών προέβησαν σε αποπληρωμή των οφειλών τους ή έστω σε διακανονισμό τους. Παρά την αισιοδοξία της κ. Βράντζας ότι αυτή τη φορά θα τακτοποιηθούν οι οφειλές, τούτο δεν συνέβη με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε εξώσεις.

Της Βιβής Μαργαρίτη
Εφ. "Πρωινός Λόγος"



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου