Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Έντονο φολκλορικό χρώμα και κέφι στην εκδήλωση προς τιμήν της αποστολής από το Άμπεργκ


Σε ένα ιδιαίτερα κεφάτο και χαρούμενο κλίμα και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από το δημοτικό χορευτικό καθώς και από το φολκλορικό συγκρότημα του Άμπεργκ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων φιλοξενίας της αποστολής από την Γερμανική πόλη, η οποία είναι αδελφοποιημένη από το 2001 με τον Δήμο Τρικκαίων.





Στην έναρξη της εκδήλωσης έκανε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος επισημαίνοντας ότι με τέτοιες αδελφοποιήσεις γίνεται πραγματικότητα η ιδέα και το νόημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι οι δεσμοί μεταξύ Τρικάλων και Άμπεργκ γίνονται κάθε χρόνο και στενότεροι και αυτό οφείλεται στις συχνές επισκέψεις που πραγματοποιούνται από τις δύο πόλεις.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Γερμανικής πόλης κ. Ντανχόφερ τόνισε ότι η ζεστή φιλοξενία των Τρικαλινών είναι που έχει δέσει ακόμη πιο σφιχτά τις σχέσεις των δύο πόλεων, γι’ αυτό και η συχνότητα των εκατέρωθεν αποστολών και πως δέχεται πάντα με ιδιαίτερη χαρά τις προσκλήσεις για επίσκεψη στην πόλη μας αφού εδώ αισθάνεται σαν στο σπίτι του.








Σήμερα το πρωί η Γερμανική αποστολή έκανε εκδρομή στην Πύλη και στην λίμνη Πλαστήρα ενώ αύριο θα μεταβεί στα Μετέωρα και συγκεκριμένα στις Ιερές Μονές Ρουσσάνου και Βαρλαάμ.





































Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ελληνική βραδιά με παραδοσιακή ελληνική μουσική στο Φρούριο Τρικάλων.

Χάρης Μαντέλλος

















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου