Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

"ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ" - Μιά πονεμένη ιστορία...


Καμμιά... "νέα ιδέα για...ολοκληρωμένη παρέμβαση αστικής ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας", δεν έχετε εκεί στην ΔΕΚΑ;





Η στεγασμένη αγορά οικολογικών - παραδοσιακών προϊόντων δημιουργήθηκε πριν από τρία περίπου χρόνια στην περιοχή του Αγίου Οικουμενίου (όπως έχει μετονομαστεί η περιοχή των Σεισμοπλήκτων).



ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ

Βρίσκεται στην Περιφερειακή Οδό Λαρίσης - Ιωαννίνων και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης σε ζώνες μικρής κλίμακας". Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι η λειτουργία της αγοράς αναμενόταν να δώσει ζωή στην περιοχή - κι αυτή υπήρξε από τις κυρίαρχες προτεραιότητες που τέθηκαν από την αρχή του προγράμματος - ουσιαστικά λειτούργησε μόνο την ημέρα των εγκαινίων (με εξαίρεση το αναψυκτήριο).




ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ
Αρχικός σχεδιασμός


Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της λειτουργίας της αγοράς προβλεπόταν η εκεί λειτουργία 13 συνολικά επιχειρήσεων διάθεσης παραδοσιακών προϊόντων κι εδεσμάτων, κοσμημάτων, γλυπτών, αγιογραφιών, βιολογικών προϊόντων, γλυκισμάτων, αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, ειδών λαϊκής τέχνης - χειροτεχνιών, υφαντών και ειδών δώρου.

Αρχικός στόχος ήταν να καταστεί η αγορά πύλη εισόδου των Τρικάλων όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει εκτός από παραδοσιακά προϊόντα και πληροφορίες για την περιοχή ώστε να παρακινηθεί να επισκεφθεί την πόλη των Τρικάλων.

Εδώ κι αρκετούς μήνες η εγκατάστασή τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα καθώς δεν έχει γίνει καμία κίνηση από τα 15 περίπου μέλη του συλλόγου με αποτέλεσμα η αγορά να μην λειτουργεί...

Διαβάστε τι έγραφε στα πλαίσια των εγκαινίων η ΔΕΚΑ τον Ιούλιο του 2007 και θα καταλάβετε...

"Σημαντικό έργο αναβάθμισης του Αγίου Οικουμενίου η Τουριστική Αγορά"...!

http://www.deka-trikala.gr/el/node/784






ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου