Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Συνελήφθη ο δράστης της θρασύτατης ένοπλης ληστείας που έγινε στα Τρίκαλα το πρωϊ



Στις 10.45 σήμερα το πρωί ένοπλος μεταμφιεσμένος λήστεψε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Ασκληπιού. Ο δράστης συνελήφθη 20 λεπτά αργότερα ενώ ακολούθησε και η σύλληψη του συνεργού του.




Πρόκειται για έναν 46χρονο από τα Γιάννενα και έναν 72χρονο συνεργό του, ιταλικής υπηκοότητας.
Συνέντευξη Τύπου για το γεγονός έδωσαν το μεσημέρι ο αστυνομικός διευθυντής, Χρ. Μπούρας και ο διοικητής Ασφαλείας, Γ. Διαμαντής.


Ο 46χρονος, μεταμφιεσμένος με περούκα και ψεύτικο μουστάκι, φορώντας γυαλιά μυωπίας και τζάκετ, εισήλθε στο υποκατάστημα, κατευθύνθηκε στα ταμεία της Τράπεζας και με την απειλή πιστολιού, το οποίο σημειωτέον ήταν οπλισμένο, απέσπασε ποσό 46.000 ευρώ.

Στη συνέχεια βγήκε από την Τράπεζα και περνώντας από διπλανό οικόπεδο, όπου βρίσκεται διατηρητέο κτίριο πέταξε την περούκα, το ψεύτικο μουστάκι και τα ρούχα, τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας πεζώ.

Την ώρα που επιβιβάζονταν στο πεζώ, αυτόπτης μάρτυρας συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας και ενημέρωσε σχετικά τις αστυνομικές αρχές. Κατευθήνθηκαν προς την οδό Πύλης, κατόπιν ακολούθησαν την Μετεώρων με κατεύθυνση την Καλαμπάκα. Αξιοποιώντας άμεσα τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, μετά από καταδίωξη εντόπισαν και ακινητοποίησαν το Ι.Χ. στην οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας, συλλαμβάνοντας τον ληστή.


Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Τρικάλων.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου