Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Δάνειο ΔΕΚΟΜΕΤ και μελέτες για Βαρούσι και Ματσόπουλο απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο


Για άλλη μία φορά ένα δάνειο αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Στην προχθεσινή συνεδρίαση αφορμή στάθηκε η λήψη δανείου από τη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Τρικκαίων.





Η παροχή εγγύησης του Δήμου Τρικκαίων για δανειοδότηση της ΔΕΚΟΜΕΤ ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν την προχθεσινή συνεδρίαση. Η ΔΕΚΟΜΕΤ έχει ζητήσει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων την έγκριση τοκοχρεωλυτικού δανείου συνολικού ποσού 1 εκατομμυρίου ευρώ με αποπληρωμή σε 5 έτη κι επιτόκιο 5.9%. Ένα αίτημα που εγκρίθηκε από το ΤΠ&Δανείων και το Δημοτικό κλήθηκε να παράσχει στη Δημοτική Επιχείρηση εγγύηση για τη συγκεκριμένη δανειοδότηση η οποία αποφασίστηκε να δοθεί με την ψήφο της πλειοψηφίας.

Ως αιτιολογικό της σύναψης δανείου, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΚΟΜΕΤ κ. Στέφανος Σ. Σακκάς, είναι να χρησιμοποιηθεί το ποσό ως κεφάλαιο κίνησης και ειδικότερα για να καλύψει τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες μισθοδοσίας τριών μηνών. Πιο συγκεκριμένα, με το δάνειο θα καλυφθεί η μισθοδοσία των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2009, καθώς και το δώρο των Χριστουγέννων.

Του δανεισμού υπεραμύνθηκε ο κ. Ταμήλος. «Η κρίση πλήττει και τους Δήμους γιατί οι πολίτες δεν πληρώνουν τα οφειλόμενα. Κάθε χρόνο οι οφειλές προς τον Δήμο μεγαλώνουν. Όταν δεν μπορούν να πληρώνουν τα προς το ζην, θα πληρώνουν τα άλλα; Το διάστημα της κρίσης πρέπει ο Δήμος να ανταπεξέλθει. Δεν μπορεί να διώξει το προσωπικό. Έχω επιφυλάξεις αν η νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να δώσει, ό,τι δεν μπόρεσε να δώσει η Ν.Δ. Καλύτερα να έχουμε 1 εκ. ευρώ στην μπάντα» τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Βασίλης Νάκης ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος πληρωμής.

Επίθεση από την αντιπολίτευση

Η παροχή εγγύησης στη ΔΕΚΟΜΕΤ προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης με αποδέκτη προσωπικά τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο. «Ήταν αμαρτωλή επιχείρηση η ΔΕΚΤΕΤ κι έκανες αμαρτωλή και τη ΔΕΚΟΜΕΤ αφού μετέφερες εκεί τους εργαζόμενους» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της «Πόλις Όλων» κ. Θανάσης Τσιάρας που υποστήριξε ότι η επιχείρηση αντί να μετεξελιχθεί σε κοινωφελούς χαρακτήρα δεν έχει μέλλον και ζήτησε να βρεθεί λύση με τους συμβασιούχους.

Περισσότερο αυστηρός στην κριτική του ήταν ο Σωτήρης Παρθένης. «Δήμαρχε θα περάσεις στην ιστορία σαν μεγάλος λαϊκιστής. Δεν μπορείς να εισπράξεις τα οφειλόμενα, αυξάνεις τα χρέη, παίρνεις δάνεια για να πληρώσεις τους εργαζόμενους και οι υπάλληλοι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας. Οι επόμενος Δήμαρχος που θα αναλάβει (αφού πιστεύω ότι αυτό θα είναι το τέλος της θητείας σου) θα βρει χάος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλλά κι ο δημοτικός σύμβουλος της «Τρικκαίων Πολιτείας» κ. Απόστολος Κολότσιος τόνισε ότι θα περίμενε να ακούσει την ύπαρξη προοπτικής για τη ΔΕΚΟΜΕΤ. «Αντ’ αυτού παίρνετε δάνεια για να καλύψετε τους μισθούς μέχρι τα Χριστούγεννα» σημείωσε.

Κατά της τακτικής της δημοτικής αρχής τάχθηκε κι ο επικεφαλής της ΔΑΣ κ. Γιώργος Καΐκης ο οποίος κατηγόρησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων ότι θέτει εκβιαστικά διλήμματα, απαντώντας στη θέση του κ. Ταμήλου ότι ο δανεισμός είναι μονόδρομος, αλλιώς θα πρέπει να φύγουν οι εργαζόμενοι, και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο σήμερα, εκτός των συμβασιούχων, ξεπερνούν τους 582.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΆΜΠΕΡΓΚ

Στο ξεκίνημα της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων παραβρέθηκαν και τα μέλη της αποστολής της αδελφοποιημένης πόλης του Άμπεργκ της Γερμανίας που αυτές της μέρες βρίσκονται στην πόλη των Τρικάλων.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο Δήμαρχος του Άμπεργκ κ. Ντανχόφερ μαζί με δύο αντιδημάρχους. Ο κ. Ντανχόφερ εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τη ζεστή φιλοξενία των Τρικαλινών κι εξήγησε ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η αδελφοποίηση παραμένει ενεργή εδώ και τόσα χρόνια συμβάλλοντας στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων κάτι που αποδεικνύεται κι από τη συχνότητα της ανταλλαγής των επισκέψεων.

Η γερμανική αποστολή ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο και τους επικεφαλής των παρατάξεων σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλοι μαζί αντάλλαξαν απόψεις γύρω από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης των Τρικάλων αποτέλεσε για άλλη μία φορά αντικείμενο συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κατά την προχθεσινή συνεδρίαση.

Αφορμή στάθηκε η έγκριση της ανάθεσης της εκπόνησης μελετών α. για την τροποποίηση της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου, β. για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την τροποποίηση της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου, γ. για τη σύνδεση του πολεοδομικού συγκροτήματος Τρικάλων με τον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδος (Ε65) και δ. την έγκριση των όρων πρόσκλησης της προκαταρτικής μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης αναθεώρησης του ΓΠΣ Τρικάλων, που τελικά εγκρίθηκαν με την ψήφο της πλειοψηφίας.

Η διαφωνία που εκφράστηκε αρχικά από την πλευρά της αντιπολίτευσης (Πόλις Όλων και Τρικκαίων Πολιτεία) είχε να κάνει με το γεγονός ότι ήδη στη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου έχουν περιληφθεί όλα τα προηγούμενα αντικείμενα των μελετών. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από τη διευθύντρια του τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου Τρικκαίων κ. Ζωή Πισκόϊα, θα πρέπει να κατατεθούν διαφορετικοί φάκελοι στην Περιφέρεια και στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Εκείνο που συζητήθηκε είναι η σκοπιμότητα του να ανατεθούν διαφορετικές μελέτες από τη γενική μελέτη που έχει γίνει για το ΓΠΣ και μάλιστα στην ίδια μελετήτρια με ξεχωριστό κόστος περίπου 45.000 ευρώ.

Κατά τον κ. Ταμήλο η εκπόνηση των συγκεκριμένων επιμέρους μελετών δεν είναι υποχρέωση του μελετητικού γραφείου που έχει εκπονήσει τη μελέτη αναθεώρησης του ΓΠΣ. «Αν θέλουμε να προχωρήσουμε την αναθεώρηση θα πρέπει να κάνουμε αυτές τις μελέτες με χρήματα που θα βρούμε από το «Θησέα» ή αλλού» ανέφερε ο κ. Ταμήλος.

ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ e-dialogos

Σε δεύτερη φάση περνά η ηλεκτρονική διαβούλευση στον Δήμο Τρικκαίων. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε και η διαβούλευση περνά στη δεύτερη φάση με νέα ερωτήματα.

Στην πρώτη φάση οι Τρικαλινοί απάντησαν σχετικά με την ανάπλαση του κέντρου των Τρικάλων θέτοντας ως κυρίαρχη παρέμβαση την αξιοποίηση του Ληθαίου ποταμού. Ακολουθούν η κατασκευή χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, η επέκταση των πεζοδρομίων, η διάσωση, αναπαλαίωση κι αξιοποίηση όλων των παραδοσιακών και νεοκλασικών κτιρίων, η δενδροφύτευση των κεντρικών οδών, η απομάκρυνση της καθημερινής λαϊκής αγοράς από το κέντρο και η απομάκρυνση διαφόρων δραστηριοτήτων που δημιουργούν όχληση κι επιβαρύνουν.

Νέα διαβούλευση

Τα θέματα που προτείνονται για τη νέα δημόσια διαβούλευση είναι τα παρακάτω:

• Συνεδριακό Κέντρο στο Πρώην Στρατόπεδο Παπαστάθη

• Περιφερειακές Λαϊκές Αγορές

• Μετεγκατάσταση του Δημαρχείου στο κτίριο όπου στεγάζεται η Νομαρχία

• Νέο Κεντρικό Κοιμητήριο στον Πύργο Οι Τρικαλινοί θα κληθούν να απαντήσουν σε θέματα όπως:

• Θεωρείτε ότι επαρκούν ή όχι οι θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας; • Πώς κρίνετε την πορεία του e-trikala και τι αλλαγές προτείνετε;

• Είστε ικανοποιημένος από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων (π.χ. ΚΕΠ, πολεοδομία, Δ.Υ κτλ.)

Επισημάνσεις

Από τις επισημάνσεις που έγιναν κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι εκείνη

- του κ. Παπαϊωάννου που υπογράμμισε ότι το δείγμα των 200 ατόμων που συμμετέχουν δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό για να μπορούν να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα και πως πρέπει να βελτιωθεί ο κόμβος ώστε να είναι περισσότερο λειτουργικός,

-του κ. Δημήτρη Παπαστεργίου ο οποίος πρότεινε τα θέματα που επιλέγονται να είναι περισσότερο κοντά στους νέους καθώς επίσης κι ο σχετικός ηλεκτρονικός κόμβος να μετατραπεί σε χρήσιμο εργαλείο διεξαγωγής συμπερασμάτων,

-του κ. Καΐκη ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν κι άλλου είδους θέματα όπως για παράδειγμα «δέχονται οι πολίτες της πόλης μας τις ελαστικές μορφές εργασίας στις οποίες η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωτοστατεί;», «πως βλέπουν οι πολίτες τη λογική της κατάληψης χώρων;» κ.α.

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελής ζήτησε να τεθεί σε διαβούλευση το θέμα της λαϊκής αγοράς,

-ο κ. Θανάσης Τσιάρας ζήτησε να περιληφθούν ερωτήματα σχετικά με την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και το αν συμφωνούν οι πολίτες με την προτεινόμενη λύση,

- ενώ ο κ. Κολότσιος επισήμανε ότι μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης θα μπορούσε να βοηθηθεί ο Δήμος να κάνει τον προγραμματισμό του για τα επόμενα χρόνια για αυτό και θα έπρεπε να μπουν σε διαβούλευση σημαντικά και ουσιαστικά θέματα.

-Κατά τον κ. Ταμήλο, ο οποίος έκλεισε τη συζήτηση, δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούν όλοι οι πολίτες το διαδίκτυο το δείγμα της κοινωνίας που απαντά δεν είναι αντιπροσωπευτικό, ως εκ τούτου ο ηλεκτρονικός διάλογος είναι ένα εργαλείο εξοικείωσης των πολιτών με το διαδίκτυο και το εγχείρημα δεν μπορεί να αποτελέσει εργαλείο εξαγωγής συμπερασμάτων κάτι που θα μπορεί να γίνει με την πάροδο του χρόνου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΣΙ ΚΑΙ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟ

Η οριστική μελέτη για την ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού του Βαρουσίου καθώς επίσης και η τελική πρόταση για την αποκατάσταση και μετατροπή του Μύλου Ματσόπουλου σε μουσείο, παρουσιάστηκαν από τους μελετητές στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Η παρουσίαση από τους εκπροσώπους της μελετητικής ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προηγήθηκε της συνεδρίασης και είχε στόχο την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων σχετικά με τις προτάσεις, τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στην παραδοσιακή συνοικία του Βαρουσίου και σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Δήμου, στο Μύλο Ματσόπουλου. Ο στόχος που τίθεται είναι να υποβληθούν στο ΕΣΠΑ για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι απηύθυναν ερωτήματα και ζήτησαν διευκρινίσεις σχετικά με τις παρεμβάσεις που έχουν περιληφθεί στις μελέτες και τον τρόπο υλοποίησής τους.

Όπως αναφέρθηκε από τους μελετητές σε ό,τι αφορά στη μελέτη για το Μύλο Ματσόπουλου αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του συγκροτήματος και της ευρύτερης περιοχής του, ως πολιτιστικού πόλου της πόλης των Τρικάλων. Περιλαμβάνει τη μουσειακή ανάδειξη της κτιριακής υποδομής του Μύλου και του ιστορικού βιομηχανικού εξοπλισμού, που παραμένει σε πλήρη αρτιότητα, καθώς και της παραγωγικής διαδικασίας και της παραγωγής κι επεξεργασίας σιτηρών στη Θεσσαλία γενικότερα.

Σύμφωνα με τη μουσειολογική μελέτη, η μουσειακή ανάδειξη θα χαρακτηρίζεται από τον εκπαιδευτικό-λειτουργικό χαρακτήρα της αποκατάστασης και θα πλαισιώνεται από τις λειτουργίες της σύγχρονης μουσειακής αντίληψης, συμβατές με τις ιδιαιτερότητες των χώρων. Εκείνο που επισημάνθηκε είναι πως σε επόμενο στάδιο θα επανυποβληθούν αναλυτικά επεξεργασμένες οι δύο εναλλακτικές προτάσεις διαμόρφωσης της κύριας όψης του κτιρίου του υδροστρόβιλου, καθώς επίσης και η αναλυτικής πρόβλεψη ασφάλειας των επισκεπτών απέναντι στη λειτουργία των μηχανημάτων του Μύλου και θα περιγραφούν οι προτεινόμενες επεμβάσεις στον μυλαύλακα.

Για το Βαρούσι στόχος που τίθεται είναι η αποκατάσταση κι ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού με τη διατήρηση του ιδιαίτερου ύφους και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Στις παρεμβάσεις θα ενταχθεί και το μουσείο Τσιτσάνη.

Η διάσωση κι ανάδειξη του Βαρουσίου αποτελεί αίτημα των Τρικαλινών. Κάτω από το Βυζαντινό Κάστρο της πόλης, η συνοικία με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα παραδοσιακά κτίρια και τις πολλές εκκλησίες διασώζει ένα από τα κομμάτια της ιστορίας της πόλης και διατηρεί την εικόνα του παρελθόντος μέχρι σήμερα.

Εκείνο που έγινε ξεκάθαρο κατά την παρουσίαση είναι ότι οποιαδήποτε παρέμβαση γίνει θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της διάσωσης και διατήρησης και να μην επιφέρει νεωτερισμούς που θα αλλοίωναν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της παλιότερης γειτονιάς της πόλης.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο μελέτες θα παρουσιαστούν το προσεχές διάστημα σε ειδική συνεδρίαση, με τη συμμετοχή πολιτών και φορέων.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ειδικότερα οι αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων κατά την προχθεσινή συνεδρίαση είναι οι ακόλουθες:

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Εξουσιοδότησε τον Ταμία του Δήμου Τρικκαίων κ. Αντωνίου Γ. Ντόκα να κινεί τον λογαριασμό αρ.2351/707101530016016 της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που αφορά το έργο: «Δημιουργία ολοκληρωμένης Διαδυκτιακής Πύλης πληροφόρησης, ενημέρωσης & Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Τρικκαίων».

2.Ενέκρινε τον επαναπροσδιορισμό των θέσεων με σύμβαση μίσθωσης έργου που αφορούν τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου, Τρικκαίων (ΠΟΔΤ).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΑ

1 .Ενέκρινε την Τροποποίηση της αριθμ. 11 /2008 ΑΔΣ περί «Ανασυγκρότησης Σχολικής Επιτροπής.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

2.Ενέκρινε την παροχή εγγύησης του Δήμου Τρικάλων για δανειοδότηση της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας Τρικάλων (Δ.Ε.Κ.Ο.ΜΕ.Τ.)

3.Ενέκρινε την χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

4.Ενέκρινε την δαπάνη για την επιλογή φωτογραφιών και την παραγωγή που θα χρησιμοποιηθούν ως αναμνηστικά δώρα σε προσκεκλημένους του Δήμου. Ψήφιση πίστωσης ποσού.

5.Ενέκρινε την Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2009.

6.Ενέκρινε την διαγραφή ποσού 999,49 ευρώ από τον Περβανά Παναγιώτη του Αντωνίου, ποσού 652,09 ευρώ από την Ντιναπόγια Ελένη, 2.010,176 από τον Μάστορα Αθανάσιο του Δημητρίου, 545,25 ευρώ από το 20° Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων 2.083,603 από τον Αθανασίου Ιωάννη του Χρήστου, ως αχρεωστήτως βεβαιωθέντα.

7.Ενέκρινε την επιστροφή χρημάτων στον Ιακωβάκη Παναγιώτη του Κωνσταντίνου ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα.

8.Ενέκρινε την αποδοχή χρηματοδότησης του Δήμου Τρικκαίων από Νομαρχιακή Αυτ/ση Τρικάλων για το έργο: «Βελτίωση Αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου στον οικισμό Αμπελακίων του Δήμου Τρικκαίων» (με απόφαση νομάρχη) ποσού 3.000,00 ευρώ - Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης.

9. Ενέκρινε τις μετακινήσεις του κ. Δημάρχου εκτός έδρας για υπηρεσιακούς λόγους.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

10. Ενέκρινε τον Καθορισμό Ειδικοτήτων είκοσι (20) θέσεων Μερικής Απασχόλησης.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠ "Η Κοινωνία της πληροφορίας"

11.Ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του κατά την πρώτη διαβούλευση & την πρόταση νέων θεμάτων για την έναρξη της 2ης διαβούλευσης.

12. Ενέκρινε την ένταξη των κατωτέρω χωροθετούμενων πράξεων Ψηφιακής Σύγκλισης:

1. ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ 10 ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, με προϋπολογισμό 3.700,000,006.

2. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 10 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, με προϋπολογισμό 990.000,00 ευρώ.

3. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΔΙ ΑΛΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΛΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ (9) ΔΗΜΩΝ, με προϋπολογισμό 1.225.875,00 ευρώ.

4. ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, με προϋπολογισμό 370.000,00 ευρώ.

13.Ενέκρινε την σύναψη σύμβασης με την αναπτυξιακή εταιρεία e-Trikala Α.Ε. που αφορά στην τεχνική υποστήριξη του ασύρματου δικτύου Internet του Δήμου Τρικκαίων για το έτος 2009.

14.Ενέκρινε την σύναψη σύμβασης με την αναπτυξιακή εταιρεία e-Trikala Α.Ε. που αφορά στην λειτουργία των προγραμμάτων «Δημοσθένη» - «Τηλεπρόνοιας» του Δήμου Τρικκαίων για το έτος 2009.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

15.Ενέκρινε την Τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης στην περιοχή Αγία Μονή-ΙΙΙ -Γαρδικάκι, με κατάργηση τμήματος του Κ.Χ. του Ο.Τ.Γ775 και τη μεταφορά του στο Ο.Τ. Γ674.

16.Ενέκρίνε την Αποζημίωση ιδιοκτησίας Μέκρα Θωμά του Νικολάου στην Πολεοδομική Ενότητα Δεξιά Οδού Καλαμπάκας.

17.Ενέκρννε την Αποζημίωση ιδιοκτησίας Αλεξίου Ιωάννη του Αλέξιου στην Πολεοδομική Ενότητα Αγία Μονή Ι.

18. Ενέκρινε την διαδικασία ανάθεσης με διαπραγματεύσεις του άρθρου 10 του Ν3316/05 για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη τροποποίησης ΖΟΕ σε περιοχές του Δήμου Τρικκαίων».

19.Ενέκρΐνε την διαδικασία ανάθεσης με διαπραγματεύσεις του άρθρου 10 του Ν3316/05 για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου στην τροποποίηση της ΖΟΕ σε περιοχές του Δήμου Τρικκαίων».

20.Ενέκρινε την Διαδικασία Ανάθεσης με διαπραγματεύσεις του άρθρου 10 του Ν3316/05 για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Σύνδεση Π.Σ. Τρικάλων με τον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδος (Ε65).

21.Ενέκρινε τους όρους πρόσκλησης σε Διαπραγμάτευση της μελέτης με τίτλο: «Προκαταρτική Μελέτη Γεωλογικής καταλληλότητας στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης αναθεώρησης ΓΠΣ Τρικάλων.

22.Ενέκρινε τον 5° Συγκριτικό Πίνακα της μελέτης Πράξης Εφαρμογής Σχεδίου Πολεοδομικής Ενότητας «ΚΕΡΑΜΑΡΙΑ».

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

23.Ενέκρινε την Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος συμπλήρωση του με νέα έργα.

24.Ενέκρινε την Μελέτη του έργου: «Βελτίωση Κλειστού Γυμναστηρίου & Κολυμβητηρίου Αθλητικού Κέντρου Μπάρας Τρικάλων».

25.Ενέκρινε την Μελέτη του έργου: «Αναβάθμιση Οικιστικού Τοπίου Υποβαθμισμένων περιοχών Δήμου Τρικκαίων».

26.Ενέκρινε τον 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Έργα Υποδομής Συνοικισμών Δήμου».

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

27.Ενέκρινε την παραλαβή μελέτης αποκατάστασης παραδοσιακών κτιρίων Βαρουσίου.

28. Ενέκρινε την παραλαβή ερευνητικού προγράμματος για την Αποκατάσταση & Μουσείολογική Ανάδειξη του Ιστορικού Μηχανολογικού Εξοπλισμού Μύλου Ματσοπούλου.

ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

29.Ενέκρινε τον απολογισμό του Οργανισμού Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Τρικκαίων Οικονομικού έτους 2008.

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

30.Ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Τρικκαίων - ΟΒΣΔΤ και με τη συμμετοχή της ΔΕΚΟΜΕ Τρικάλων για την ενδυνάμωση των οικογενειακών και κοινωνικών δεσμών.

31.Ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Τρικκαίων - ΚΑΠΗ Δήμου Τρικκαίων & με τη συμμετοχή της ΔΕΚΟΜΕ Τρικάλων με σκοπό την οργάνωση και τη στήριξη της κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας των ηλικιωμένων.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΣΗΣ ΔΗΜ. ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ

32.Ενέκρινε την προσωρινή εναπόθεση αδρανών υλικών, κλαδιών, χόρτων, υλικών κατεδαφίσεων, ξύλων κ.τ.λ. στη θέση Γκαζέλο.

33.Ενέκρινε την ηλεκτροδότηση υπαίθριου χώρου επί των οδών Καταραχιά και Δραγούμη.

Της Βιβής Μαργαρίτη


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου