Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» το μουσικό σχολείο Τρικάλων


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ





Μία μεγάλη προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων για το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων ολοκληρώνεται, μετά την απόφαση ένταξης του έργου «Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013».

Το κτίριο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που προβλέπεται να κατασκευαστεί περιλαμβάνει στο ισόγειο φουαγιέ, αίθουσα ΑΠΧ (Θέατρο), σκηνή, αποθήκες σκηνής, αποδυτήρια μαθητών, βεστιάριο, κυλικείο – μπαρ, δύο κλιμακοστάσια, έξι εισόδους – εξόδους και στον πρώτο όροφο χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων ΑΠΧ, δύο κλιμακοστάσια και W.C κοινού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,5 εκ. ευρώ και η κατασκευή της αίθουσας θα είναι συνολικής επιφάνειας 622,44 τ.μ.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες που κάναμε καταφέραμε να εντάξουμε και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού Σχολείου στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ.

Ικανοποιούμε έτσι ένα πάγιο αίτημα των μαθητών και των γονέων του Μουσικού Σχολείου και ολοκληρώνουμε ένα πραγματικά κομψοτέχνημα όπως είναι το διδακτήριο του Μουσικού με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια που κάνουμε να βρει ανταπόκριση από τους μαθητές και να βελτιώσουνε τις επιδόσεις όπως όλοι μας περιμένουμε».

Σε σχετική ερώτηση για το ποια ένταξη ακολουθεί, ο Νομάρχης υπογράμμισε πως «έχουμε πολλές εντάξεις περιμένουμε τα σχολεία της Σωτήρας και του Πυργετού και για τα οποία είμαστε σε διαρκή επαφή, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, περιμένουμε ένα αντιπλημμυρικό έργο το οποίο το έχουμε έτοιμο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, είναι η γέφυρα στον Πορταϊκό, το οδικό τμήμα Καραβόπορος Πύλη τα οποία έχουν ωριμότητα, αλλά για λόγους πολιτικούς ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γκούπας δεν ήθελε να τα εντάξει προεκλογικά».






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου