Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Τρα-λαλά,τρα-λαλά, γίδια πρόβατα τυριά, τραλαλάλα, λα-λά-λα, λα-λάααα...


Με την συμμετοχή επιχειρηματιών, κλαδικών επαγγελματικών και συλλογικών φορέων, νομαρχιών και επιμελητηρίων από πολλές περιοχές της χώρας, ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού το οποίο πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.)




Στις τρεις μέρες του Φεστιβαλ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πλούσια ποικιλία των ελληνικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τη Νάξο μέχρι την Άρτα, από την Κρήτη μέχρι τις Σέρρες.


Να δοκιμάσουν μοναδικές γεύσεις από εξαιρετικά τοπικά, να παρακολουθήσουν διάσημους σεφ να ετοιμάζουν μοναδικά πιάτα με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και να παρακολουθήσουν την παρασκευή διάφόρων ελληνικών τυριών στο πραδοσιακό τυροκομείο που λειτουργεί με τη συνεργασία της Γαλακτομικής ΕΠΑΣ Ιωαννίνων.


Επίσκεψη της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφτηκε το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού σήμερα το μεσημέρι και σε σύντομο χαιρετισμό της από το βήμα του Συνεδρίου «Γάλα και Γαλακτοκομικά προϊόντα στη σύγχρονη αγορά», τόνισε πως τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα είναι το τέλος μια δύσκολης και επίπονης εργασίας και διαδικασίας που αποτελεί την ελληνική κτηνοτροφία και η οποία είναι βασικό τμήμα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.



Επεσήμανε επίσης πως προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η ενδυνάμωση και η ενίσχυση της ελληνικής κτηνοτροφίας και των προϊόντων της στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα αλλά και των δυνατοτήτων και της προοπτικής που δίνει η κοινή ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική.













Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου