Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Δεν σήκωσαν το χέρι τους το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τέσσερις του ΠαΣοΚ



Κατά την πάγια τακτική τους οι βουλευτές του ΚΚΕ κατά την ορκωμοσία στάθηκαν όρθιοι δίχως να σηκώσουν το χέρι τους και να επαναλάβουν τα λόγια του όρκου.




Υπήρξε άλλωστε σχετική γραπτή δήλωση της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα υπέρ της αναγκαιότητας κατάργησης του θρησκευτικού όρκου για όπου και αν προβλέπεται. Εξαίρεση από την ΚΟ του ΚΚΕ απετέλεσε η κυρία Λιάνα Κανέλλη , η οποία ορκίστηκε κανονικά σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Αλλά και από την κυβερνώσα παράταξη υπήρξαν βουλευτές που δεν ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλης, ο οποίος βρισκόταν στα κυβερνητικά έδρανα, στάθηκε σε στάση προσοχής την ώρα της ορκωμοσίας, σε αντίθεση με τους άλλους συναδέλφους του οι οποίοι είχαν σηκώσει το δεξί τους χέρι με ενωμένα τα τρία δάχτυλα ως σύμβολο της Αγίας Τριάδας. Ιδια στάση τήρησαν από τη θέση τους στα βουλευτικά έδρανα ο υφυπουργός Υποδομών κ. Ν. Σηφουνάκης , καθώς και οι κυρίες Μαρία Δαμανάκη και Μάγια Τσόκλη.


Οι βουλευτές του ΚΚΕ, εκτός της κυρίας Λιάνας Κανέλλη, στάθηκαν όρθιοι δίχως να σηκώσουν το χέρι τους, ενώ εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν στην αίθουσα μετά τον αγιασμό




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου