Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

«Αγώνας δρόμου» για να λειτουργήσει τον χειμώνα του 2010 το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Ανήλιο Μετσόβου


«Αγώνα δρόμου» με αντίπαλο τις καιρικές συνθήκες κάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να λειτουργήσει τον χειμώνα του 2010 το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ανηλίου.






Τον Αύγουστο του 2008 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, εξασφάλισε μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου χρηματοδότηση ύψους 1.200.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, με το οποίο αναμένεται να δοθεί νέα ώθηση στο χειμερινό τουρισμό.Η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε παράλληλα την μελέτη για την προμήθεια και εγκατάσταση δύο συρόμενων αναβατήρων, δύο παιδικών αναβατήρων και της προμήθειας μηχανήματος διάστρωσης χιονιού.


H εργολαβία ξεκίνησε σχεδόν αμέσως, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν επιτρέπουν να προχωρούν οι εργασίες με γρήγορους ρυθμούς, τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

Το χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου επισκέφθηκε χθες ο νομάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης με τους νομαρχιακούς συμβούλους Μιχάλη Πλιάκο και Κώστα Ντέτσικα, προκειμένου να διαπιστώσει σε πιο σημείο βρίσκεται η εξέλιξη των εργασιών. Το «στοίχημα» ολοκλήρωσης του έργου ώστε να λειτουργήσει τον φετινό χειμώνα δεν έχει χαθεί ακόμη, ωστόσο όλα εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες.«Αν προλάβουμε τον καιρό μπορεί το χιονοδρομικό να λειτουργήσει και φέτος», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η τοποθέτηση των βάσεων για τα τέσσερα συρόμενα λιφτ, ενώ κατασκευάζεται και το μηχανοστάσιο δίπλα από το πέτρινο κτίριο που θα λειτουργεί προσφέροντας υπηρεσίες εστίασης και αναψυκτηρίου.Το μεγάλο πλεονέκτημα του χιονοδρομικού του Ανηλίου μέχρι σήμερα ήταν οι καιρικές συνθήκες, αφού οι χιονοπτώσεις είναι έντονες και το χιόνι κρατάει για αρκετά μεγάλο διάστημα, ακόμη και όταν τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα σε άλλες περιοχές έχουν κλείσει.Με την κατασκευή της Εγνατίας Οδού το χιονοδρομικό του Ανηλίου αποκτά ακόμη το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή του δρόμου που οδηγεί στο χιονοδρομικό και στο Ανήλιο από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού που βρίσκεται προς την πλευρά των Γρεβενών.

Παράλληλα, ανακατασκευάζεται και ο περιφερειακός δρόμος του Ανηλίου, προκειμένου οι επισκέπτες να μπορούν να βρεθούν στο χιονοδρομικό εύκολα και με μεγαλύτερη ταχύτητα.Μάλιστα ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε μια πρωτοποριακή ιδέα, την σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το χιονοδρομικό κέντρο μέσω τελεφερίκ. «Θα μπορούσε μια καμπίνα να μεταφέρει κόσμο από την Εγνατία σε υψόμετρο 1600 μέτρων και τότε το χιονοδρομικό του Ανηλίου θα ήταν πραγματικά ασυναγώνιστο», σημείωσε.


[ΠΗΓΗ]









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου