Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Νέες εντάξεις 14,2 εκατ. ευρώ στο Β κύκλο του Επενδυτικού Νόμου


Στη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φώτη Γκούπα, αποφασίστηκε η υπαγωγή 18 νέων επενδυτικών προτάσεων στο Β κύκλο του Επενδυτικού Νόμου. Οι προτάσεις είναι οι παρακάτω:



Αναλυτικότερα, εγκρίθηκαν 18 νέα επενδυτικά προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 14,2 εκατομμυρίων Ευρώ, με επιδότηση 5,7 εκατομμυρίου Ευρώ. Πρόκειται για 4 επιχειρήσεις στον πρωτογενή , 10 στο δευτερογενή και 4 στον τριτογενή τομέα.


Συνολικά, μέχρι σήμερα, στον Επενδυτικό Νόμο έχουν ενταχθεί 607 επενδυτικά προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 483,7 εκατομμυρίων Ευρώ.

Με το πέρας της συνεδρίασης, ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε «Συνεχίζοντας την εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής για την ενίσχυση του παραγωγικού τομέα, συνεδρίασε σήμερα η αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή, για την έγκριση και υπαγωγή επιχειρήσεων στον επενδυτικό νόμο, ο οποίος αποτελεί τα τελευταία χρόνια, σταθερό μοχλό ανάπτυξης του παραγωγικού περιβάλλοντος της χώρας.
Σήμερα εγκρίναμε την υπαγωγή 18 προτάσεων συνολικού προϋπολογισμού 14,2 εκατομμυρίων ευρώ και συνολικά έχουμε εγκρίνει στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου 607 προτάσεις με προϋπολογισμό 483,7 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις όλων των κλάδων δραστηριοποίησης, που καλύπτει ο νόμος, τουρισμό, υπηρεσίες, μεταποίηση, γεωργία, κτηνοτροφία.
Είμαστε περισσότερο από ικανοποιημένοι, καθώς στη Θεσσαλία ο ρυθμός ανάπτυξης των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα καλός. Χωρίς αμφιβολία, μπορούμε να υποστηρίξουμε πως σε αυτό συνέβαλαν οι συστηματικές δράσεις της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ιδιωτικών πρωτοβουλιών της ελληνικής περιφέρειας, με στόχο την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας σε ολόκληρη τη χώρα.»





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου