Στο κτίριο αυτό σταγαζόταν στα Τρίκαλα επί κατοχής, 41-44 η Κομαντατούρ στα υπόγεια του οποίου ήταν τα κρατητήρια και έχουν... φιλοξενηθεί εκεί εκατοντάδες Τρικαλινοί.
Στο παραδοσιακό κτίριο της οδού Γαριβάλδη έχει πρόθεση να μετακομίσει το γραφείο του ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας
Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι εφόσον βρεθεί κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις (εργασίες αμμοβολής και γκρεμίσματος των σοβάδων περιμετρικά του κτιρίου)
Σε όλες τις πόλεις τα Δημαρχεία στεγάζονται σε παραδοσιακά κτήρια και κάτι τέτοιο θα πρέπει να ισχύει και για το Δήμο Τρικκαίων σημείωσε.
Όντως το κτίριο και παραδοσιακό είναι και μόνωση με την πέτρινη τοιχοποιία για να ακούει δυνατά κλασσική μουσική υπάρχει έχει και... ιστορία...!
Μάλιστα όπως σχολίαζαν χθες παλιοί Τρικαλινοί, όταν θα είναι να επισκευθούμε τον δήμαρχο στο γραφείο του θα λέμε "πάμε στην κομαντατούρ"...
Ά πα πα... Τι μέρες βιώνουμε...
Άντε τώρα να... μαζέψεις Χάρη Μαντέλο & Σία...!
Με το όνομα Κομαντατούρ ή Κομμαντατούρ (γερμ. Kommandantur) ονομάζονταν τα γερμανικά φρουραρχεία τα οποία είχαν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες χώρες στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Κάθε κομαντατούρ περιελάμβανε τμήμα της πολιτικής και τμήμα της στρατιωτικής διοίκησης, ενώ την αστυνομική εξουσία στα κατεχόμενα εδάφη ασκούσαν τα διαβόητα Ες-Ες. Στην Ελλάδα η γερμανική αυτή υπηρεσία εγκαταστάθηκε μετά την κατάρρευση της Ιταλίας, την οποία και διαδέχθηκε σε όλες τις δικαιοδοσίες της μέχρι τότε "Κομάντο Πιάτσα" (Commando Piazza), την Ιταλική στρατιωτική και πολιτική Διοίκηση Κατοχής, που ήταν αντίστοιχη της Γερμανικής. Εξαίρεση αποτελούσαν όλες οι περιοχές που είχαν εξ αρχής υπαχθεί στην Γερμανική Διοίκηση.
Πηγή wikipedia
Για το fatsimare
To skli του Μπουζαλή
Δημότης Τρικκαίων
Μπόγια, γουρούνι, δολοφόνε...
Δημοσίευσέ το στο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου