Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κάντε μια... "δεύτερη ανάγνωση" όσοι δεν το καταλάβατε με την "πρώτη"


"Δεύτερη ανάγνωση" του «πολυνομοσχεδίου Βενιζέλου» στην Επιτροπή Οικονομικών μας έστειλε ο εισηγητής  της Ν.Δ.  Ν. Λέγκας.





Η δημιουργία ασπίδας προστασίας για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, τα ΑμεΑ και οι συνταξιούχοι, καθώς και οι οριζόντιες περικοπές στους πολιτικούς και στρατιωτικούς συνταξιούχους αλλά και στους δημοσίους υπαλλήλους, μέσω του ενιαίου μισθολογίου- βαθμολογίου, θα  βρεθούν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων του εισηγητή της Ν.Δ. Ν. Λέγκα στη συζήτηση της Β΄ Ανάγνωσης του «πολυνομοσχεδίου Βενιζέλου», που αρχίζει το πρωί της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου, στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στη διάρκεια της εν λόγω διαδικασίας, η οποία αποτελεί το τελευταίο στάδιο πριν από την εισαγωγή του Νομοσχεδίου στην Ολομέλεια και στην οποία δίνεται η δυνατότητα αναλυτικότερης επεξεργασίας επί των ειδικότερων ρυθμίσεων του Ν/Σ, ο κ. Λέγκας αναμένεται να εστιάσει στις επιπτώσεις που προκαλούν οι οριζόντιες περικοπές και οι μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στους οικογενειακούς προγραμματισμούς και κυρίως στις ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, όπως τα ΑμεΑ, οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει και στις μεγάλες περικοπές στις συντάξεις των πολιτικών και στρατιωτικών συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής της Ν.Δ. θα επιμείνει στην εξαίρεση των πολύτεκνων και των τρίτεκνων από τη μείωση του αφορολογήτου καθώς επίσης και στη θέσπιση ειδικών διατάξεων για τα ΑμεΑ σχετικά με τη φορολόγησή τους αλλά και την εξαίρεσή τους από τη διαδικασία της εφεδρείας.

Ήδη, ανάμεσα στις τροποποιήσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τους αρμόδιους Υπουργούς είναι και η πρόταση που διατύπωσε ο κ. Λέγκας σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο για τους νεοδιοριζόμενους αλλά και για τους ήδη υπηρετούντες δημοσίους υπαλλήλους που κατατάσσονται στο ενιαίο βαθμολόγιο. Ανάλογη παρέμβαση του βουλευτή Τρικάλων που έγινε αποδεκτή αφορά και το θέμα της αναγνώρισης των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών κατά τη διαδικασία κατάταξης στο ενιαίο βαθμολόγιο.

Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια το απόγευμα της Τρίτης.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου