Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Εκτατικοποίηση της κτηνοτροφίας και του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ζητάει ο Κώστας Αγοραστός

-Στο ίδιο πνεύμα και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης
-Δύο συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν το Νομό Τρικάλων έθεσε υπόψην της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.





Το ένα θέμα είχε να κάνει με την εκτατικοποίηση της κτηνοτροφίας και συγκεκριμένα για το πώς θα μπορέσουν οι 300 περίπου δικαιούχοι του προγράμματος να πάρουν όλα τα χρήματα.

Το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με τα υπό ένταξη έργα του Νομού Τρικάλων στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Οχτώ είναι τα έργα που είναι έτοιμα προς δημοπράτηση και το μόνο πλέον που χρειάζεται είναι να εγγραφούν στη ΣΑΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα οχτώ έργα είναι το φράγμα Πλατάνου, το φράγμα Νεοχωρίτη, η λιμνοδεξαμενή Παλαιομοναστήρου, η λιμνοδεξαμενή Πιαλείας και τα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα της Κάτω Ελάτης, της Βασιλικής, της Φήκης, του Ελευθεροχωρίου.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε:

«Ο Περιφερειάρχης ο Κώστας Αγοραστός κατέθεσε στην κ. Υπουργό δύο συγκεκριμένες προτάσεις. Η μία αφορούσε στην εκτατικοποίηση της κτηνοτροφίας και πιο συγκεκριμένα για το πώς θα μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα οι δικαιούχοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και η άλλη αφορούσε στα έργα του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» μιας και υπάρχουν οχτώ προς ένταξη έργα και το μόνο που χρειάζεται είναι να εγγραφούν στη ΣΑΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,

Η κ.Υπουργός πρέπει να ξαναδεί το θέμα, να δώσει λύση και να δημοπρατηθούν τα έργα».


Στο ίδιο πνεύμα και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη στα Τρίκαλα της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστολάκη και του θέματος που τέθηκε για τα χρήματα του προγράμματος εκτατικοποίηση της κτηνοτροφίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του στο να πληρωθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Έδωσε εντολή σε δύο υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης να παραστούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο, ώστε άμεσα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των κτηνοτρόφων και να πάρουν τα χρήματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε:   

«Ένα από τα βασικά ζητήματα που θέσαμε μαζί με τον Πειφερειάρχη στην Υπουργό κ. Αποστολάκη ήταν το πρόγραμμα της εκτατικοποίησης στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί κτηνοτρόφοι του Νομού Τρικάλων.

Όπως όλοι γνωρίζετε υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσχέρεια, οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται αυτά τα χρήματα του προγράμματος. Για αυτό το λόγο ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε εντολή σε δύο υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης να συμμετέχουν σε σύσκεψη που γίνεται στο Υπουργείο ώστε να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει τους κτηνοτρόφους του Νομού μας».

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου