Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

To ΚΚΕ καταγγέλλει Βεβήλωση μνημείου στο Περτούλι.


Άγνωστοι βεβήλωσαν, για τρίτη  φορά ,το μνημείο με τη φιγούρα του αντάρτη και το σφυροδρέπανο στο Περτούλι προς τιμή του  ηρωικού ΕΛΑΣ και του Γενικού Στρατηγείου του που είχε έδρα στην περιοχή ,  τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν σε εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ το Σεπτέμβρη του 2008.





Είναι τόσο μεγάλη η ενόχληση τους από την ανάδειξη της ιστορικής αληθείας, την ανάδειξη της ιστορίας του λαϊκού κινήματος του τόπου μας και τον πρωτοπόρο ρόλο που διαδραμάτισε το ΚΚΕ.

Δεν είναι τυχαία η στιγμή που έγινε αυτή η επίθεση, καθώς στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης καλούνται τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την κρίση, χτυπιέται βάρβαρα το μέλλον της νεολαίας και βέβαια τρέμουν την αγωνιστική οργάνωση και δράση και τη συμπόρευσή της με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΚΚΕ.

Είναι τόσο μεγάλη η ενόχληση τους  γιατί το ΚΚΕ με συνέπεια καταδεικνύει   και αντιπαλεύει την αιτία της οικονομικής κρίσης που είναι η ίδια η καπιταλιστική οικονομία  με τις αντιφάσεις και αντιθέσεις της. Γιατί το ΚΚΕ   αναδεικνύει ότι η μοναδική έξοδος από την κρίση είναι η ανατροπή του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και οικονομίας  και  η προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας ,του σοσιαλισμού.


Τρομάζουν μπροστά στο γεγονός ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ μπολιάζεται καθημερινά με χιλιάδες εργατικές και λαϊκές συνειδήσεις, σφυρηλατείτε  καθημερινά στους ταξικούς αγώνες.


Καταγγέλλουμε στον Τρικαλινό λαό την ενέργεια αυτή των γνωστών -άγνωστων φασιστοειδών και τον καλούμε να περιφρουρήσει το μνημείο ,που συμβολίζει την ίδια την ιστορία του τόπου του και που αποτελεί έναυσμα  για τη νεολαία , που  διδάσκει ότι είναι μέρες στην ιστορία, που ο λαός με εμπιστοσύνη στη δύναμη και την οργάνωσή του παίρνει τη ζωή στα δικά του χέρια.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ  ΚΚΕ








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου