Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Με εμπειρία στον Δήμο Καλαμπάκας


Κράτησε ισορροπίες με τον ορισμό των αντιδημάρχων ο νέος δήμαρχος κ. Δημ. Σακελλαρίου






Του Βασίλη Αλεξίου


Έμπειρα στελέχη επέλεξε να ορίσει ως αντιδημάρχους για την πρώτη τουλάχιστον διετία ο νέος δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημ. Σακελλαρίου. Ο ίδιος προτίμησε να θέσει τους αντιδημάρχους ως επικεφαλής «Τομέων» οι οποίοι περιλαμβάνουν συγκεκριμένες δράσεις και αρμοδιότητες.

Παράλληλα κράτησε και τις ισορροπίες μέσα στην δημοτική του ομάδα, και σημαντικά στελέχη, όπως για παράδειγμα ο κ. Γιώργος Δήμου που εκλέχτηκε και πρώτος δημοτικός σύμβουλος, παραμένουν στην «εφεδρεία», έτοιμοι να αναλάβουν ουσιαστική δράση στο δεύτερο μισό της δημαρχιακής περιόδου. Για να καταλήξει στο σχήμα με το οποίο θα πορευτεί ο νέος δήμαρχος χρειάστηκε να συνέλθει τρεις φορές η «ομάδα» της πλειοψηφίας πλέον του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις ή γκρίνιες.

Πρώτος τη τάξει αντιδήμαρχος ορίστηκε ο κ. Ηρακλής Αλμπάνης, ο οποίος αναλαμβάνει παράλληλα και καθήκοντα αναπληρωτή του δημάρχου. Στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνεται η τουριστική προβολή της περιοχής και η χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής για το νέο Δήμο Καλαμπάκας. Τον «Τομέα Διοίκησης και Οικονομικών»  ο οποίος περιλαμβάνει και τη λειτουργία των καταστημάτων, τις λαϊκές αγορές και το εμπόριο αναλαμβάνει ο κ. Θεόδωρος Αλέκος.

Τον «Τομέα καθαριότητας & μέριμνας του πολίτη» αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Ζαρόπουλος,  τον «Τομέα παιδείας – πολιτισμού – αθλητισμού – κοινωνικής προστασίας & αλληλεγγύης» αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Γκανούλης, τον «Τομέα περιβάλλοντος – πολεοδομίας – χωροταξίας & υποδομών» αναλαμβάνει ο σημερινός δήμαρχος Τυμφαίων κ. Αναστάσιος Κουφοχρήστος, τον «Τομέα Υποδομών» ο κ. Γεώργιος Ρουστάνης και τον «Τομέα προγραμματισμού και νέων τεχνολογιών» ο κ. Ευθύμιος Τάχος. Πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας αναλαμβάνει ο κ. Απόστολος Τσουρβάκας, ο οποίος φημίζεται για το… εκρηκτικό του χαρακτήρος του, ωστόσο ο ίδιος έσπευσε ήδη να δηλώσει πως θα λειτουργήσει πλέον στο πλαίσιο της συναίνεσης για το καλό και την πρόοδο του νέου Δήμου.



Αγκάθι τα οικονομικά



Για τη νέα δημοτική αρχή Καλαμπάκας το μεγάλο «αγκάθι» είναι το οικονομικό καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί η παράδοση-παραλαβή απ’ τους υπάρχοντες Δήμους στον νέο Καλλικρατικό Δήμο για να διαπιστωθεί με ασφάλεια σε τι κατάσταση βρίσκεται το ταμείο. Ο κ. Σακελλαρίου και οι συνεργάτες του προγραμματίζουν τις προσεχείς μέρες επισκέψεις στις έδρες των υπαρχόντων Δήμων και σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους δημάρχους.










Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου