Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη Μαγκριώτη στη νέα σήραγγα της Γκρόπας


Επίσκεψη στη νέα σήραγγα της Γκρόπας, η οποία πριν από λίγες ημέρες παραδώθηκε στην κυκλοφορία, πραγματοποίησε την Πέμπτη, ο Υφυπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών κ. Μαγκριώτης,





...συνοδευόμενος από τους βουλευτές κ.κ. Μαγκούφη και Λέγκα, την απερχόμενη Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Γερακούδη, τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, το Νομάρχη Τρικάλων κ. Βλαχογιάννη, τους Δημάρχους Πύλης και Πινδέων κ.κ. Κουφογάζο και Παντέρα και εκπροσώπων φορέων της ευρύτερης περιοχής και του Νομού Τρικάλων.


Έγινε περιήγηση στον παλιό δρόμο περνώντας από το δύσκολο κομμάτι της Γκρόπας και εν συνεχεία μπήκαν στην σήραγγα. Εκεί έγιναν ομιλίες από τους επίσημους προσκεκλημένους με τον Υφυπουργό να δεσμεύεται για μια σειρά έργων στο Νομό Τρικάλων.

"Για την βελτίωση του δρόμου τόνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους για την οδική ασφάλεια και ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταγραφές των προβλημάτων. Για την Τρικάλων - Άρτας έχουμε συναποφασίσει και χρηματοδοτούμε το πρώτο τμήμα Καραβόπορος - Λυγαριά και από τομεακό πρόγραμμα να χρηματοδοτηθεί το έργο Γέφυρα Αλεξίου - Αρματωλικό με περίπου 22 εκ. ευρώ.

Η σύνδεση των Τρικάλων με την Καρδίτσα είναι πρώτης προτεραιότητας, ένα κομμάτι ήδη κατασκευάζεται μέσα στα όρια του Νομού Καρδίτσας και όποιο άλλο κομμάτι προχωρά θα εντάσσεται στα προγράμματα του Υπουργείου για την κατασκευή του.

Για την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου τόνισε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ερημοποίηση της Θεσσαλίας, κάναμε ενέργειες για μερική αναστολή της απαγόρευσης για τη σήραγγα και για κάποιες άλλες παρεμβάσεις στο φράγμα μέχρι να υπάρξει οριστική αναστολή".















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου